ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 25 Μαΐου 2020

Ανδριανός στη Βουλή: Ζημιές στην καρπόδεση ελαιοδέντρων και εσπεριδοειδών από τον καύσωνα στην Αργολίδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:33:00 μ.μ. | |
Ανδριανός στη Βουλή: Ζημιές στην καρπόδεση ελαιοδέντρων και  εσπεριδοειδών από τον καύσωνα στην Αργολίδα
Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μ. Βορίδη με θέμα την ανάγκη άμεσης ενεργοποίησης των διαδικασιών για την εκτίμηση των ζημιών στην καρπόδεση ελαιοδέντρων και εσπεριδοειδών στην Αργολίδα από τον πρόσφατο καύσωνα.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Σύμφωνα με ενημέρωση από παραγωγούς, οι πρόσφατες ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες που σημειώθηκαν στην Αργολίδα κατά το διάστημα 15-19 Μαΐου (περίοδος ανθοφορίας) οδήγησαν σε εκτεταμένες ζημιές στην καρπόδεση των ελαιοδέντρων και των εσπεριδοειδών με αποτέλεσμα να πληγεί η προσδοκώμενη παραγωγή. Η προοπτική αυτή, σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι παραγωγοί, όπως τις ιδιαίτερα χαμηλές τιμές παραγωγού στο ελαιόλαδο, καθιστά επιτακτική την άμεση ενεργοποίηση των απαιτούμενων διαδικασιών για την εκτίμηση των ζημιών από τον ΕΛΓΑ.

Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

1. Σε ποιες ενέργειες θα προβεί για την άμεση ενεργοποίηση των απαιτούμενων διαδικασιών για την εκτίμηση των ζημιών από τον ΕΛΓΑ στην ελαιοκαλλιέργεια και την καλλιέργεια εσπεριδοειδών από τις ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες στην Αργολίδα».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ