ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 7 Μαΐου 2020

Π. Νίκας: Απαράδεκτο αυτό που προέκυψε με το φυσικό αέριο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:52:00 π.μ. | | |
Π. Νίκας: Απαράδεκτο αυτό που προέκυψε για τις πόλεις της Πελοποννήσου με το φυσικό αέριο
«Η περιφερειακή αρχή θεωρεί το φυσικό αέριο ως βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και δεν συζητεί καν το ενδεχόμενο των χρόνιων καθυστερήσεων στην εγκατάστασή του».

Στο σχόλιο αυτό προέβη ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι η ΡΑΕ εξαίρεσε την Περιφέρεια Πελοποννήσου από το 5ετές πρόγραμμα (2020 – 2024) ανάπτυξης του δικτύου της ΔΕΔΑ (Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου).

Οπως γίνεται γνωστό, εξ άλλου, ο Π. Νίκας -ο οποίος είχε σήμερα, Τετάρτη 6 Μαΐου, επικοινωνία για το θέμα αυτό με τον υφυπουργό Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Γεράσιμο Θωμά- μεταβαίνει μεθαύριο Παρασκευή 8 Μαΐου στην Αθήνα, προκειμένου να συζητήσει το θέμα που ανέκυψε με τον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΔΑ Βασίλη Κοτρώνη και Μάριο Τσάκα αντίστοιχα, ενδεχομένως και με τους ομολόγους τους της ΡΑΕ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας).

“ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΕ”

“Θεωρώ απαράδεκτο αυτό που έχει προκύψει” σημείωσε ο περιφερειάρχης, υπενθυμίζοντας ότι από την αρχή της θητείας του προέβη στην δέσμευση του ποσού των 20.000.000 ευρώ (ΕΣΠΑ / ΠΕΠ) για τη χρηματοδότηση δικτύων φυσικού αερίου στις πόλεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Τόνισε επιπλέον ότι έχει πραγματοποιήσει επανειλημμένες συσκέψεις με τη ΔΕΔΑ προς την κατεύθυνση αυτή.

Η ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΠΡΙΝ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ


“Ως περιφερειακή αρχή κινηθήκαμε όσο πιο έγκαιρα γινόταν για να δεσμεύσουμε τις απαραίτητες πιστώσεις. Ομως αυτή η δέσμευση έπρεπε να είχε γίνει τουλάχιστον δύο χρόνια” σημείωσε ο Π. Νίκας, για να καταλήξει:

“Δυστυχώς, παρά τη δέσμευση εκ μέρους μας της πίστωσης, μετά από 8 μήνες δεν έχει προχωρήσει κάτι. Και το ζήτημα δεν είναι αν θα έλθει τελικά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου το φυσικό αέριο, για οικιακή χρήση. Θα έλθει, γιατί αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα. Το ζήτημα, όπως φαίνεται, είναι η κατασκευή και η διαχείριση του δικτύου”.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ