ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

"Κραυγή αγωνίας" από τους ιδιοκτήτες των νόμιμων ιδιωτικών γυμναστηρίων

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:19:00 μ.μ. |
"Κραυγή αγωνίας" από τους ιδιοκτήτες των νόμιμων ιδιωτικών γυμναστηρίων
Η πρωτόγνωρη κατάσταση λόγω του ιού covid-19 έχει πλήξει όλους τους κλάδους της οικονομίας της χώρας μας. Η σταδιακή επαναφορά στην κανονικότητα εξαιρεί έναν κλάδο επαγγέλματος, αυτόν των ιδιωτικών γυμναστηρίων.

Κατανοούμε ότι δεν μπορεί να υπάρχει λειτουργία αυτών των χώρων με συνθήκες προ ιού covid-19. Είναι όμως μια καλή ευκαιρία να δούμε το πώς μπορούμε να επανεκκινήσουμε το επάγγελμά μας, με όρους υγιεινής και ασφάλειας και να ξεκαθαρίσουμε το τοπίο, κατηγοριοποιώντας τους χώρους, αφού δεν είναι όλα τα γυμναστήρια ίδια.

Υπάρχουν τρεις κατηγορίες γυμναστηρίων:

Α. Τα μεγάλα γυμναστήρια, τα οποία παρέχουν πολλαπλές υπηρεσίες άσκησης με μηχανήματα γυμναστικής και μεγάλες αίθουσες για ομαδικά προγράμματα.

Β. Τα μικρά γυμναστήρια(Studio) που δουλεύουν με μικρότερες ομάδες αθλουμένων, κυρίως pilates και yoga(όπως είναι και οι δικοί μας χώροι).

Γ. Τα «κρυφά» γυμναστήρια τα οποία αποτελούν την «πληγή» του χώρου αφού ανήκουν σε πτυχιούχους ή μη γυμναστές, που ασκούν το επάγγελμα χωρίς άδεια.

Με αυτή την επιστολή, επιδιώκουμε την επαναλειτουργία, των μικρών και μεγάλων γυμναστηρίων που λειτουργούν νόμιμα (οι χώροι θα πρέπει να αντιμετωπιστούν βάσει τετραγωνικών).

Θέλουμε και μπορούμε να δουλέψουμε, δίνοντας βέβαια ιδιαίτερη προσοχή στην προσέλευση των αθλουμένων, εφαρμόζοντας τις παρακάτω συνθήκες προστασίας και υγιεινής:

· Είσοδο στο χώρο, χωρίς παπούτσια.

· Απολύμανση χεριών με ειδικό απολυμαντικό gel.

· Σε κάθε αθλούμενο να αντιστοιχούν 10 τ.μ.

· Κάθε αθλούμενος να έχει την προσωπική του πετσέτα

· Φυσικός αερισμός.

· Μεσολάβηση μισής ώρας ανάμεσα στα μαθήματα για απολύμανση οργάνων και τουαλέτας .

Σήμερα η ανάγκη για άσκηση είναι, περισσότερο από ποτέ, επιτακτική. Τα οφέλη στο σώμα και την ψυχή είναι πολλά. Υπάρχουν άνθρωποι με σοβαρά μυοσκελετικά προβλήματα, που εξαιτίας της διακοπής της στοχευόμενης άσκησης και της καθιστικής ζωής, η κατάστασή τους έχει επιδεινωθεί. Το περπάτημα δεν αρκεί!

Ζητάμε λοιπόν, να επιτραπεί άμεσα η λειτουργία των νόμιμων χώρων. Θέλουμε να δουλέψουμε και όχι να λαμβάνουμε κρατικά επιδόματα.

Μπορούμε να δουλέψουμε με ατομικά μαθήματα- personal.

Μπορούμε να ελεγχθούμε για τις συνθήκες άσκησης και υγιεινής που παρέχουμε.

Γιατί όσο δε δουλεύουμε εμείς, δουλεύει η τρίτη κατηγορία γυμναστηρίων, η οποία εκτός των άλλων παρανομιών, παρανομεί και σε βάρος της υγείας όλων μας!

Με εκτίμηση,

Νικώ Στεργίου , ιδιοκτήτρια γυμναστηρίου «Χώρος άσκησης»

Ανδριανή Ξιάρχου , ιδιοκτήτρια γυμναστηρίου « ΣΩΜΑ Family Concept»
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ