ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 19 Μαΐου 2020

Ναύπλιο: Εκπαιδευτικοί διαμαρτυρήθηκαν για το νομοσχέδιο και τις κάμερες στα σχολεία

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:16:00 μ.μ. | | |
Ναύπλιο: Εκπαιδευτικοί διαμαρτυρήθηκαν για το νομοσχέδιο και τις κάμερες στα σχολεία
Την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας και στην τροπολογία για την αναμετάδοση της διδασκαλίας από την τάξη εξέφρασαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Ναύπλιο το απόγευμα της Δευτέρας 19 Μαΐου, που διοργάνωσε η ΕΛΜΕ και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, εκπαιδευτικοί και γονείς.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε μια ημέρα μετά από τη συγκέντρωση των συλλόγων γονέων και την παραγωγική συζήτηση σχετικά με το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας και την αναμετάδοση της διδασκαλίας μέσα από την τάξη, στο 2ο Λύκειο Ναυπλίου το απόγευμα της Κυριακής 18 Μαϊου.
Ο Σύλλογος Εκπ/κών Π.Ε. και η ΕΛΜΕ Αργολίδας κάλεσαν στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων της Δ.Ο.Ε. –ΟΛΜΕ- Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. , τους συναδέλφους και τους γονείς σε συγκέντρωση στην πλατεία Δημαρχείου στο Ναύπλιο με διανομή ενημερωτικού υλικού και με στόχο να εκφραστεί: 

-Η αντίθεση στο χρόνο κατάθεσης του νομοσχεδίου. 

-Η αντίθεση στο περιεχόμενο του νομοσχεδίου. 

-Η απόρριψη της απαράδεκτης τροπολογίας για αναμετάδοση της διδασκαλίας από την τάξη.
Μεταξύ άλλων οι εκπαιδευτικοί αναφέρουν:

«Το πολυνομοσχέδιο αυτό γυρίζει το Δημόσιο Σχολείο στα μνημονιακα χρόνια και στην απαράδεκτη τροπολογία με τη χρήση καμερών στις σχολικές αίθουσες. Με αυτήν, μετατρέπει τη διδασκαλία σε τηλεοπτική παράσταση βάζοντας στις τάξεις μας τον Μεγάλο Αδελφό και επιχειρώντας να αλλοιώσει τη ζωντανή εκπαιδευτική διαδικασία.
Δε θα επιτρέψουμε την αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, τις συγχωνεύσεις, καταργήσεις, κατηγοριοποιήσεις σχολικών μονάδων, τις μαζικές μετακινήσεις μαθητών σε άλλες σχολικές μονάδες, τους επιχειρηματίες στα σχολεία, την αντιδραστική αξιολόγηση.

Θα αντισταθούμε και θα αντιδράσουμε στην προσαρμογή του αναλυτικού και ωρολόγιου προγράμματος σε δείκτες και κατευθύνσεις που καμία σχέση δεν έχουν με την ολόπλευρη μόρφωση και τις κοινωνικές ανάγκες.
Δε θα επιτρέψουμε την, ενάντια σε κάθε επιστημονικό δεδομένο, σχολειοποίηση του νηπιαγωγείου. Δε θα ανεχτούμε και θα ακυρώσουμε στην πράξη την προσπάθεια δημιουργίας Οργουελικού περιβάλλοντος στα σχολεία μας και μετατροπής της σχολικής τάξης σε τηλεοπτικό στούντιο.

Θα ακυρώσουμε στην πράξη την τροπολογία της ντροπής και θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι να αποσυρθεί το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ