ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 15 Μαΐου 2020

Οι ενέργειες του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ερμιονίδας για την απομάκρυνση πλοίου από το λιμάνι Πόρτο Χελίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:46:00 π.μ. | | |
Οι ενέργειες του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ερμιονίδας για την απομάκρυνση πλοίου από το λιμάνι Πόρτο Χελίου
Απαντώντας σε δελτίο τύπου του Τάσου Τόκα το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ερμιονίδας ενημερώνει για τις ενέργειες που έχει κάνει για την απομάκρυνση πλοίου από το λιμάνι του Πόρτο Χελίου:

"Σε συνέχεια δημοσιεύματός σας με τίτλο "ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΣΑΠΙΟΚΑΡΑΒΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΙΜΕΝΑ ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙΟΥ", σας γνωρίζουμε ότι μέχρι σήμερα δεν έχουμε δεχτεί σχετικό ερώτημά σας. 

Σας ενημερώνουμε ότι το Δημοτικό Λιμενικά Ταμείο Ερμιονίδας έχει επιδώσει εξώδικη πρόσκληση στον ιδιοκτήτη τον εν λόγω σκάφους, με την οποία τον καλεί να προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την απομάκρυνση του από το Λιμάνι Πορτοχελίου. 

Το σκάφος έχει κριθεί ως επικίνδυνο και επιβλαβές, σύμφωνα με το άρθρο 5 του Ν. 2881/2001. με το πρακτικό της γνωμοδοτικής επιτροπής για θέματα ανέλκυσης , απομάκρυνσης ή εξουδετέρωοης ναυαγίων ή πλοίων. 

Η Λιμενική Αρχή Πορτοχελίου, με την οποία η υπηρεσία μας είναι σε συνεχή επικοινωνία για το θέμα αυτό, έχει προβεί στα προβλεπόμενα και ο ιδιοκτήτης έχει απομακρύνει ό,τι ήταν πιθανόν χρήσιμο από το σκάφος με σκοπό να εκδώσει την άδεια διάλυσης , η οποία είναι απαραίτητη για να διαγραφεί από τα νηολόγια (το σκάφος είναι νηολογημένο). 

Η προθεσμία ήταν για τον Μάρτιο του 2020. Ωστόσο, τα περιοριστικά μέτρα για την αποφυγή της διάδοσης του κορωνοϊού , είχαν ως συνέπεια την καθυστέρηση των δικαιολογητικών πού απαιτούνται για την άδεια διάλυσης, καθώς κάποιες υπηρεσίες υπολειτουργούν. 

Ευελπιστούμε, στο τέλος του τρέχοντος μήνα να έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες και προβλεπόμενες διαδικασίες. 

Να σημειωθεί ότι καμία υπηρεσία δε νομιμοποιείται να προβεί σε ενέργειες απομάκρυνσης ή διάλυσης οιουδήποτε σκάφους δια της βίας ή μονομερώς. από τη στιγμή που υπάρχει ιδιοκτήτης, χωρίς να έχουν τηρηθεί οι προβλεπόμενες διαδικασίες που ως γνωστόν, είναι αρκετά χρονοβόρες, ιδιαίτερα μάλιστα όταν ένα σκάφος βρίσκεται στη θάλασσα, καθώς τίθεται ζήτημα ασφαλείας. 

Η διαπίστωση έχει γίνει, ενέργειες και συνεχείς πιέσεις ασκούνται και ως εκ τούτον θεωρούμε ότι το σκάφος θα απομακρυνθεί το ταχύτερο δυνατόν. "

ΕΜΑΝΟΥΗΛ ΔΩΡΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ



ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ