ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 16 Μαΐου 2020

Δείτε σε ποια πόλη της Πελοποννήσου χθες καταγράφηκε ρεκόρ θερμοκρασίας για μήνα Μάιο (πρόγνωση διημέρου)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:03:00 π.μ. | |
Δείτε σε ποια πόλη της Πελοποννήσου χθες καταγράφηκε ρεκόρ θερμοκρασίας για μήνα Μάιο (πρόγνωση διημέρου)
Αραιές νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια, υψηλές θερμοκρασίες και αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης αναμένονται σήμερα  Σάββατο 16 Μαΐου 2020, με τους ανέμους να πνέουν  έως 5 μποφόρ στα πελάγη.

Αναλυτικά, αραιές νεφώσεις αναμένονται κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες και θα περιορίζουν την ορατότητα.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 14 έως 31 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 18 έως 34, στα κεντρικά ηπειρωτικά από 16 έως 37, στα νότια ηπειρωτικά από 19 έως 39, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 35, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 16 έως 36, στα Δωδεκάνησα από 20 έως 39, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 15 έως 33 και στην Κρήτη από 18 έως 39.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 και πρόσκαιρα το μεσημέρι κατά τόπους έως 5 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 27 έως 37 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 και πρόσκαιρα κατά τόπους έως 4 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 21 έως 34 βαθμούς.

Στην Αττική οι θαλάσσιες αύρες που επικράτησαν τις θερμές ώρες της ημέρας κράτησαν σε χαμηλότερα επίπεδα τη θερμοκρασία στις παράκτιες περιοχές καθώς μετέφεραν προς αυτές ψυχρότερες αέριες μάζες από τη θάλασσα. Αντίθετα στο εσωτερικό του νομού οι μέγιστες θερμοκρασίες που καταγράφηκαν ήταν έως 10-12 βαθμούς υψηλότερες, με την απολύτως μέγιστη να σημειώνεται στο σταθμό Παπάγου (38.1 C).

Θα σπάσουν τα ρεκόρ θερμοκρασίας του Μαΐου; Οι θερμοκρασίες της θάλασσας και οι συνθήκες κολύμβησης

Εξαιρετικά θερμές συνθήκες θα επικρατήσουν τις επόμενες ημέρες στη χώρα, με το θερμόμετρο να αναμένεται να ξεπεράσει κατά τόπους τους 40 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά και νότια τμήματα το Σαββατοκύριακο 16-17/05. Τέτοιες θερμοκρασίες θα αποτελέσουν ρεκόρ για τις τελευταίες τουλάχιστον δεκαετίες. Από τον πίνακα που ακολουθεί και συνοψίζει τις υψηλότερες μέγιστες που έχουν καταγραφεί σε επιλεγμένες περιοχές, προκύπτει ότι η υψηλότερη θερμοκρασία τον Μάιο σημειώθηκε στο Άργος και ήταν ίση με 40.2 βαθμούς, ενώ ακολουθούν η Λάρισα με 40 και η Λαμία με 39.6. Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr θα παρακολουθήσει την εξέλιξη της θερμοκρασίας μέσα από το πυκνό του δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών και θα είναι σε θέση να ενημερώσει με ακρίβεια για τα νέα πιθανά ρεκόρ κατά τις επόμενες ημέρες.

Με δεδομένες τις υψηλές θερμοκρασίες και το άνοιγμα των οργανωμένων παραλιών στο κοινό σας προτρέπουμε να δείτε τις αναμενόμενες συνθήκες κολύμβησης στην ενότητα Χάρτης Παραλιών. Οι θερμοκρασίες της θάλασσας θα είναι κοντά στις κανονικές για την εποχή τιμές και θα κυμαίνονται μεταξύ 18 και 21 βαθμών Κελσίου, με τις υψηλότερες τιμές να εντοπίζονται στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο και τις χαμηλότερες στο Βόρειο Αιγαίο και στη Θάλασσα των Κυθήρων, όπως φαίνεται και στον χάρτη που ακολουθεί:

Τέλος οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ, ενώ οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα κατά τις επόμενες ημέρες θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα.


Έσπασαν σε αρκετές περιοχές τα ρεκόρ μεγίστων θερμοκρασιών

Έσπασαν χθες το μεσημέρι της Παρασκευής 15/05, τα ρεκόρ μέγιστης θερμοκρασίας για το μήνα Μάιο σε αρκετούς σταθμούς του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών-meteo.gr, μερικά εκ των οποίων παρουσιάζονται παρακάτω:

- Σπάρτη 40.7 C (ρεκόρ 12 ετών λειτουργίας)

- Λιβαδειά 39.9 C (ρεκόρ 11 ετών λειτουργίας)

- Φαλάσαρνα Χανίων 39.8 C (ρεκόρ 11 ετών λειτουργίας)

- Αρφαρά Μεσσηνίας 39.6 C (ρεκόρ 9 ετών λειτουργίας)

- Μεγαλόπολη 37.8 C (ρεκόρ 11 ετών λειτουργίας)

- Ψυχικό Αθηνών 37.6 C (ρεκόρ 13 ετών λειτουργίας)

- Γαβαλού Αιτωλοακαρνανίας 37.2 C (ρεκόρ 12 ετών λειτουργίας)

- Ηγουμενίτσα 35.8 C (ρεκόρ 14 ετών λειτουργίας)

- Ζαχάρω Ηλείας 35.3 C (ρεκόρ 14 ετών λειτουργίας)

- Ζαγορά Πηλίου 35.3 C (ρεκόρ 12 ετών λειτουργίας)

Η απολύτως μέγιστη θερμοκρασία της ημέρας καταγράφηκε στη Σπάρτη στις 15:45 και ήταν ίση με 40.7 C, ακολούθησε η Κωπαΐδα με 40.6 C, ενώ πολύ κοντά στους 40 βαθμούς έφτασαν και η Λειβαδιά και τα Φαλάσαρνα Χανίων με 39.9 και 39.8 C αντίστοιχα.

Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου που κατάγραψαν τις υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες:

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ