ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

Στα ύψη η θερμοκρασία στην Αργολίδα το Παρασκευοσαββατοκύριακο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:57:00 π.μ. | | |
Στα ύψη η θερμοκρασία στην Αργολίδα το Σαββατοκύριακο
Η Ελλάδα όπως και η ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης έχει εισέλθει από τη Δευτέρα σε μία πολύ θερμή περίοδο με θερμοκρασίες έως και 10-15oC άνω των μέσων κλιματικών τιμών για την περίοδο που διανύουμε.

Πεδίο χαμηλών βαρομετρικών πιέσεων στα δυτική τμήματα της Ευρώπης συνοδευόμενο από ψυχρότερες άεριες μάζες εκτείνεται έως και την ΒΔ Αφρική.

Μία τέτοια εξέλιξη είναι και εκείνη που πυροδοτεί την μεταφορά, ''το σκάψιμο'' θα μπορούσε να πει κανείς, πολύ θερμών αερίων μαζών από την αφρικανική ήπειρο προς την περιοχή μας με την συνδρομή του υποτροπικού αεροχειμάρρου. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες αναμένεται να ευνοούν αυτήν την ροή πολύ θερμών αερίων μαζών μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα 18/5.

Κατά την διάρκεια του εν λόγω διαστήματος ευνοείται, κατά περιόδους, και η μεταφορά αφρικανικής σκόνης, ενώ κατά την διάρκεια του Π-Σ-Κ, οπότε και θα σημειωθεί η κορύφωση αυτής της θερμής εισβολής, δεν αποκλείονται και τα πρώτα 40αρια της σεζόν σε κλειστές ηπειρωτικές περιοχές της ανατολικής Ελλάδας (π.χ. Λάρισα, Λαμία, Άργος, Σπάρτη).

Σταδιακή κάμψη του υδραργύρου αναμένεται από την Δευτέρα 18/5 αρχικά στα βόρεια και από την Τρίτη 19/5 και στα υπόλοιπα τμήματα της ελληνικής επικράτειας, με την ατμοσφαιρική κυκλοφορία να ευνεοεί την μεταφορά δροσερότερων αερίων μαζών προς την χώρα μας, αρά και την επαναφορα αυτού σε πιο φυσιολογικές για την εποχή τιμές.

Όσον αφορά την Ανατολική Πελοπόννησο οι μέγιστες θερμοκρασίες αναμένεται να διαμορφωθούν ως εξής:

-Πέμπτη 14/5: 30-31oC
-Παρασκευή 15/5 & Σάββατο 16/5: 34-35oC, ενδεχομένως το Σάββατο έως και 1-2oc υψηλότερα
-Κυριακή 17/5: 34-35oC
-Δευτέρα 18/5: 31-32oC
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ