Τρίτη, 26 Μαΐου 2020

Τρία νέα κρούσματα κορωνοϊού στη δομή φιλοξενίας στο Πόρτο Χέλι Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:31:00 μ.μ. | | | | |
Τρία νέα κρούσματα κορωνοϊού στη δομή φιλοξενίας στο Πόρτο Χέλι Αργολίδας
Τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο είναι 10 και το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στα 2.892 , όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας.
18 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, ενώ 173 είναι οι συμπολίτες μας που έχασαν τη ζωή τους.

Πόσους θανάτους θα είχαμε από τον κορωνοϊό αν δεν παίρναμε τα μέτρα

Ο Σωτήρης Τσιόδρας αναφέρθηκε στην αντίδραση του υπουργείο Υγείας και τον Αρχών γενικότερα, που έδρασαν με ταχύτητα και χωρίς προηγούμενο. Στις αρχές Ιανουαρίου, όπως είπε, έγινε η πρώτη αναφορά για τον ιό στην Ελλάδα. «Αντιμετωπίσαμε σκληρή κριτική γιατί τα ως τότε λίγα δεδομένα δεν αρκούσαν για να τεκμηριωθεί σοβαρή απειλή» είπε ο λοιμωξιολόγος.

«Η πατρίδα μας κατάφερε να περάσει αυτό την πρώτη φάση του ιού» είπε ο κ. Τσιόδρας και τόνισε πως με τον τρόπο αυτό η Ελλάδα κατάφερε να «επιπεδώσει και να μειώσει την καμπύλη αυτής της επιδημίας πολύ περισσότερο από άλλες θεωρητικά έτοιμες».

Σύμφωνα με όσα είπε ο λοιμωξιολόγος τα μέτρα και το απαγορευτικό οδήγησε σε μείωση 80% της διασποράς του ιού και αυτό ήταν η κύρια αιτία που δεν θρηνήσαμε Βάση των μαθηματικών μοντέλων, είχαμε έναν πραγματικό αριθμό κρουσμάτων λιγότερο από το 1% του συνολικού πληθυσμού.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας αναφέρθηκε στον αριθμό των θανάτων από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα, που σήμερα ανέρχονται σε 173. Σύμφωνα με τις πληροφορίες των ειδικών στη χώρα, με το καλύτερο δυνατό σενάριο και χωρίς τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα και με ένα περιορισμό μετακινήσεων κατά 10%, ο αριθμός των θανάτων θα είχε μέση τιμή 13.600 θανάτους. Αν ο περιορισμός των μετακινήσεων ήταν της τάξης του 20%, τότε θα θρηνούσαμε, σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα 7.300 θανάτους περίπου.

Υπενθυμίζεται ότι τρία θετικά κρούσματα κορωνοϊού διαγνώστηκαν στους διαμένοντες στη δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι.

Μετά τα νέα κρούσματα κορωνοϊού τα υπουργεία Μετανάστευσης & Ασύλου, Προστασίας του Πολίτη και Υγείας προχωρούν σε αυστηρό περιορισμό της κυκλοφορίας των διαμενόντων στο Κρανίδι για χρονικό διάστημα 15 ημερών.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης & Ασύλου, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έλαβε συνολικά 125 δείγματα από διαμένοντες στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο, ενώ στη δομή μετέβη και κλιμάκιο της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου. Σημειώνεται επίσης, ότι θα επιτρέπεται κατ' εξαίρεση η είσοδος στους εργαζόμενους της δομής, σε αστυνομικές και στρατιωτικές αρχές, καθώς και στο προσωπικό των υγειονομικών μονάδων.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ