ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 23 Μαΐου 2020

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων μνήμης στο Ναύπλιο για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:25:00 μ.μ. | |
Το πρόγραμμα εκδηλώσεων μνήμης στο Ναύπλιο για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου
Όπως είναι γνωστό με το Ν.2193/94 έχει καθιερωθεί η 19η Μαΐου ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου.

Ο εορτασμός έχει σκοπό να αποδοθεί ο ελάχιστος φόρος τιμής για τους σφαγιασθέντες Ποντίους και να υπενθυμίσει τα γεγονότα της δραματικής περιόδου των διωγμών, της γενοκτονίας και του ξεριζωμού των Ελλήνων του Πόντου από την Οθωμανική κατοχή, που διήρκεσαν από το 1916 έως το 1923 και είχαν σαν αποτέλεσμα να μετατρέψουν το λαό των Ποντίων σε ένα λαό προσφύγων και διασποράς.

Λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι φετινές εκδηλώσεις θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και οι καταθέσεις στεφάνων θα πραγματοποιηθούν με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.

Ο φετινός εορτασμός θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Μαΐου 2020 στο Ναύπλιο, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα :

ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΜΑΙΟΥ 2020

Γενικός Σημαιοστολισμός, από την 8η πρωινή ώρα μέχρι τη δύση του ηλίου της 24ης Μαΐου.

Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων, Δημοτικών και Κοινοτικών καταστημάτων καθώς και των καταστημάτων των ΝΠΔΔ και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 24ης Μαΐου μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.

-΄Ωρα 8.00 : ΄Επαρση της σημαίας της πόλης του Ναυπλίου από Διμοιρία του ΚΕΜΧ.

-΄Ωρα 11.00 : Τέλεση δοξολογίας στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου και ομιλία από την κυρία Τσολακίδου Μαρίνα, δικηγόρο.

-΄Ωρα 11.30 : Επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Δημητρίου Υψηλάντη στην Πλατεία Δημαρχείου, από τους κ.κ. Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, Βουλευτές Νομού, Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Ναυπλίου, (εκπροσωπώντας όλους τους ένστολους), Δήμαρχο Ναυπλιέων, και η Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Αργολίδας «Παναγία Σουμελά».

-΄Ωρα 19.00: Υποστολή Σημαίας της πόλης από Διμοιρία του ΚΕΜΧ.



ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ