ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Πέμπτη 21 Μαΐου 2020

Διαμαρτυρία και στάση εργασίας των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Άργους

Διαμαρτυρία και στάση εργασίας των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Άργους
Διαμαρτυρία και στάση εργασίας πραγματοποίησε το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Άργους στα πλαισια της πανελλαδικής στάσης εργασίας που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, την Πέμπτη 21 Μαΐου.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση της η ΠΟΕΔΗΝ:

"Η ΠΟΕΔΗΝ δεν επιδιώκει να καταργήσει τις εκπαιδευτικές βαθμίδες στο Νοσηλευτικό Προσωπικό. Πρέπει όμως η Κυβέρνηση να αναγνωρίσει έμπρακτα με τη σύσταση ενιαίου κλάδου, την τεράστια προσπάθεια που γίνεται από το λιγοστό Νοσηλευτικό προσωπικό σε συνθήκες εργασιακής εξουθένωσης και με αλλότρια καθήκοντα να προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες υγείας.
Πολλές βάρδιες Νοσοκομείων αποτελούνται μόνο από ΔΕ βοηθούς Νοσηλευτές. Κάνουν όλες τις Νοσηλευτικές πράξεις για να μη θέσουν σε κίνδυνο τους ασθενείς. Η ψήφιση των ξεχωριστών κλάδων θα διαταράξει τη λειτουργία των Νοσοκομείων εμφανίζοντας έντονα προβλήματα στις σχέσεις μεταξύ των συναδέλφων Νοσηλευτών και βοηθών Νοσηλευτών.
Η Κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να οριοθετήσει σαφώς τα καθήκοντα και τα επαγγελματικά δικαιώματα μέσα στον ενιαίο κλάδο.
Καλούμε το Υπουργείο Υγείας να μην προχωρήσει την εν λόγω διάταξη που θα διχάσει το Νοσηλευτικό Προσωπικό χωρίς κανένα ουσιαστικό λόγο. Οι ξεχωριστοί κλάδοι θα είναι κορύφωση της αδικίας.
Την Πέμπτη 21/5/2020 προκηρύσσουμε Πανελλαδική Στάση Εργασίας 11:00 – 15:00 για όλο το προσωπικό. "

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ