Τετάρτη, 6 Μαΐου 2020

Δ. Κωστούρος: Τα εμπόδια είναι μπροστά μας μόνο για έναν λόγο... για να τα ξεπεράσουμε

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:09:00 π.μ. | |
Δ. Κωστούρος: Τα εμπόδια είναι μπροστά μας μόνο για έναν λόγο... για να τα ξεπεράσουμε
Η υγειονομική κρίση απειλεί την υγεία και την ζωή μας και απαιτεί την ευλαβική τήρηση προληπτικών μέτρων για να την αναχαιτίσουμε (αποστάσεις , προσωπική υγιεινή, χρήση μάσκας κ. α. ).

Η οικονομική κρίση που είναι μπροστά μας, απειλεί την οικονομία και την κοινωνία μας ολόκληρη με τρομακτικές συνέπειες.

Πριν έρθουμε αντιμέτωποι με τις συνέπειες, παίρνουμε μέτρα και θωρακίζουμε κατά το δυνατό τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες που θίγονται.

Ο Δήμος απαλλάσσοντας από τα τέλη κοινοχρήστων χώρων μέχρι την 1η Μαρτίου του 2021 τις επιχειρήσεις, μειώνοντας δραματικά τα ανταποδοτικά για το ίδιο διάστημα, αναστέλλοντας οποιαδήποτε απαίτησή του για τις παλιές οφειλές τους, παρεμβαίνει σε ενοίκια καταστημάτων , κυλικείων , τροφείων και όπου αλλού μπορεί, δείχνει το δρόμο για την στήριξη του επιχειρηματικού κόσμου.

Το κράτος οφείλει και είμαι σίγουρος πως θα στηρίξει επίσης. Η φορολογία , ο Φ. Π. Α. και οι ασφαλιστικές εισφορές πρέπει να μειωθούν σε πολύ μεγάλο ποσοστό για να δώσουν την ευκαιρία της επιβίωσης σε όλα τα επαγγέλματα που δέχονται την βίαιη μείωση εσόδων.

Εξαιρετικά σημαντικό όμως είναι εμείς όλοι, η τοπική κοινωνία να υποστηρίξουμε τις επιχειρήσεις μας και τους ανθρώπους μας σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Οι ανάγκες μας μπορούν και πρέπει να εξυπηρετηθούν από τις τοπικές επιχειρήσεις μας.

Στηρίζουμε λοιπόν όλοι με κάθε τρόπο τους ανθρώπους και τις επιχειρήσεις της τοπικής αγοράς.
Στηρίζοντας αυτούς, στηρίζουμε εμάς και την κοινωνία μας.

Τα εμπόδια είναι μπροστά μας μόνο για έναν λόγο.

Για να τα ξεπεράσουμε.

Δημήτρης Κωστούρος
Δήμαρχος Ναυπλιέων
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ