ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 4 Μαΐου 2020

Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Αργολίδας αλληλέγγυα στο νοσηλευτικό προσωπικό

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:52:00 μ.μ. | |
Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Αργολίδας αλληλέγγυα στο νοσηλευτικό προσωπικό
Η δεκάχρονη οικονομική κρίση ενδυνάμωσε τα αισθήματα και τις δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης αντί να τα αποδιοργανώσει. 

Η νέα κρίση του κορωνοϊού πρόσθεσε ακόμη περισσότερη πίστη στις δυνατότητες των κοινών προσπαθειών για την αντιμετώπισή του. Κανένας δεν έμεινε, παρά την κούραση της προηγούμενης κρίσης, αδιάφορος απέναντι στη νέα κρίση που χτύπαγε τις πόρτες μας. Άτομα, φορείς, κρατικοί μηχανισμοί, συνδικάτα, επαγγελματικές ενώσεις, όλοι, συνέβαλαν και συνεχίζουν να συμβάλουν στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης. 
Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Αργολίδας έρχεται να προστεθεί στο πλήθος όσων, ανάλογα με τις δυνατότητές τους, στηρίζουν τον αγώνα που δίνεται πλέον στις νοσηλευτικές μονάδες της χώρας. Έτσι παρελήφθησαν σήμερα (4-5-2020) από την Κίνα και αποστέλλονται στο Νοσοκομείο Άργους 12.000 χειρουργικές μάσκες, 200 ειδικές στολές χειρουργείου και 2500 μάσκες τύπου pp3 που θα καλύψουν άμεσες ανάγκες του νοσηλευτικού προσωπικού.
Θα ήταν ίσως μια ακόμη είδηση στο μακρύ κατάλογο των δωρεών, αν ο συμβολισμός του δεν ήταν σημαντικός καθώς η Ένωση βγαίνει λαβωμένη αλλά περισσότερο δυναμική και παραγωγική από το χτύπημα της μεγάλης πυρκαγιάς που συγκλόνισε τη λειτουργία της. Έτσι, η δωρεά του νοσηλευτικού υλικού αποκτά μια διπλή συμβολική σημασία τόσο για την ενδυνάμωση της κοινωνικής αλληλεγγύης, όσο και για τη δύναμη του παραγωγικού ιστού της χώρας να αντέχει και να συμμετέχει στην οικονομική και κοινωνική ανασύνταξη σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ