ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 12 Μαΐου 2020

Ερασίνος: Έγινε ένα πρώτο θετικό βήμα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:27:00 μ.μ. | | |
Ερασίνος: Έγινε ένα πρώτο θετικό βήμα.
Σήμερα 12/5/2020 επισκέφτηκε την Αργολίδα ο περιφερειάρχης κ. Νίκας και ζήτησε να συναντηθεί με τους εμπλεκόμενους στο θέμα του Ερασίνου και με ανθρώπους που καταθέτουν μια διαφορετική άποψη για το ποτάμι.

Με αφετηρία την περιοχή της Σπηλιάς ξεκίνησε να δει τον Ερασίνο. Στη μέση περίπου του ποταμού κατέβηκε από το αυτοκίνητο και περπάτησε παράλληλα με το ποτάμι. Στο τέλος της διαδρομής δήλωσε «εδώ είναι ένας παράδεισος». 

Επισκέφτηκε και το βιολογικό Ναυπλίου Άργους για να δει τα σημαντικά προβλήματα λειτουργίας του, που και αυτά επηρεάζουν σημαντικά το παραλιακό μέτωπο Ναυπλίου Ν Κίου και τον υγροβιότοπο. 

Στο τέλος της αυτοψίας έγινε συνάντηση στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη κ. Ι. Μαλτέζου με θέμα το έργο στον Ερασίνο. Στη συζήτηση παραβρέθηκαν υπηρεσιακοί παράγοντες εκπρόσωποι του δήμου Άργους και τοπικοί σύμβουλοι της Ν Κίου, ο μελετητής του έργου, ο δημοτικός σύμβουλος Άργους Ν. Κοντός, ο Δ. Δρούγκας και ο Χ. Καρούζος περιφερειακοί σύμβουλοι από Αργολίδα εγώ και ο Τ. Ηλιάδης σαν εκφραστές των φίλων του υγροβιότοπου. 

Στη συζήτηση τέθηκαν όλα τα θέματα προστασίας του ποταμού και το νομικό πλαίσιο της περιοχής. Κατατέθηκε σχεδόν από όλους και κύρια από τους κατοίκους της Ν Κίου η άποψη ότι ποτέ δεν έχουν παρατηρηθεί πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή. Έγινε μια εποικοδομητική συζήτηση και προτάθηκαν τα εξής:

1. Για το έργο πρέπει να έχει άποψη και ο δήμος Άργους Μυκηνών που στα διοικητικά του όρια είναι ο Ερασίνος
2. Με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη να γίνει συνάντηση του μελετητή, των φορέων και των ανθρώπων που καταθέτουν μια διαφορετικά άποψη, μια διαφορετική προσέγγιση για να δουν σε όλο το μήκος τι θα μπορούσε να γίνει.
Η πρόταση που κατατέθηκε είναι ότι το ποτάμι είναι ένας σημαντικός υγροβιότοπος και με αυτό το πρίσμα πρέπει να μελετηθεί. Ήπιες παρεμβάσεις για ανάπτυξη άλλων μορφών τουρισμού.
Τελικά η συνάντηση της Κυριακή στον Ερασίνο έπαιξε και αυτή το ρόλο της στο να μπει στο τραπέζι η συζήτηση για μια διαφορετική προσέγγιση.
Ο προϋπολογισμός της παρέμβασης κοστολογείτε στο 1.500.000 €
Το θέμα είναι ότι πράγματι η περιοχή είναι ένα παράδεισος να μην τον κάνουμε «τεχνικό παράδεισο» με τα έργα.

Μπάμπης Αντωνιάδης
Μέλος Φίλοι του Υγροβιότοπου Ναυπλίου Νέας Κίου
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ