ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 7 Μαΐου 2020

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ναυπλίου: Να στηριχθούν άμεσα και ουσιαστικά οι εργαζομενοι στον τουρισμό-επισιτισμό

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:22:00 μ.μ. | |
Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ναυπλίου: Να στηριχθούν άμεσα και ουσιαστικά οι εργαζομενοι στον τουρισμό-επισιτισμό
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ναυπλίου απαιτεί από την Κυβέρνηση πρόσθετα και ουσιαστικά μέτρα για την στήριξη των εργαζομένων στον κλάδο του τουρισμού - επισιτισμού, με δεδομένο το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος κλάδος έχει πληγεί τα μέγιστα από την πανδημία του κορωνοϊού.

Η Κυβέρνηση επιβάλλεται να εντάξει άμεσα το σύνολο των εργαζομένων στον κλάδο, ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ, στις ρυθμίσεις που ισχύουν για τα επιδόματα σε ανέργους και μακροχρόνια ανέργους μέχρι την επαναπρόσληψή τους. Επιτακτική ανάγκη είναι επίσης και η κήρυξη της σύμβασης στον επισιτισμό ως υποχρεωτική, μία σύμβαση που έχει υπογραφεί από το Δεκέμβριο του 2019 και αποτελεί τη μεγαλύτερη κλαδική σύμβαση στη Χώρα.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ναυπλίου ΣΤΗΡΙΖΕΙ και βρίσκεται στο πλευρό της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Τουρισμό και Επισιτισμό, η οποία έχει κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου από την πρώτη στιγμή, εκτιμώντας ότι πάνω από 300.000 εργαζόμενοι στον κλάδο θα μείνουν ΑΝΕΡΓΟΙ.

Η Κυβέρνηση θα πρέπει σχεδιάζοντας την επόμενη μέρα, να έχει στο επίκεντρο τους εργαζόμενους, διασφαλίζοντας τις θέσεις εργασίας τους αλλά και αξιοπρεπείς μισθούς και συνθήκες δουλειάς.


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ - ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ









ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ