ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 12 Μαΐου 2020

Η Διεύθυνση Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Ν.Μ. Άργους για την Παγκόσμια ημέρα Νοσηλευτών & Νοσηλευτριών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:26:00 π.μ. | |
Η Διεύθυνση Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Ν.Μ. Άργους για την Παγκόσμια ημέρα Νοσηλευτών & Νοσηλευτριών
Η 12η Μαΐου είναι αφιερωμένη στις νοσηλεύτριες και τους νοσηλευτές παγκοσμίως. Την ημέρα αυτή και εν όψει πανδημίας γιορτάζουν φέτος όλοι οι νοσηλευτές και οι νοσηλεύτριες σε όλο τον κόσμο.


Ο νέος κορωνοϊός SARS-CoV-2 τους έθεσε μαζί με τους γιατρούς και το υπόλοιπο προσωπικό των συστημάτων υγείας στην πρώτη γραμμή άμυνας και διαχείρισης αυτής της κρίσης.

Η Διεύθυνση Νοσηλευτικής Υπηρεσίας της Νοσοκομειακής Μονάδας Άργους σας εύχεται στους δύσκολους καιρούς να έχετε Υγεία, Δύναμη- και Αλληλεγγύη, συνεχίζοντας το Έργο σας:

- καλύπτοντας την αυτόνομη και συνεργάσιμη φροντίδα ατόμων όλων των ηλικιών, των οικογενειών, ομάδων και κοινοτήτων, αρρώστων ή υγιών σε όλες τις υπηρεσίες υγείας

- στοχεύοντας στην προαγωγή της υγείας, την πρόληψη της ασθένειας,

- συμμετέχοντας στη διαμόρφωση της πολιτικής υγείας.

Η υπεράσπιση του ασθενούς, και η διασφάλιση γι’ αυτόν ενός ασφαλούς περιβάλλοντος, η έρευνα, η συμμετοχή στη διαμόρφωση της πολιτικής υγείας, καθώς και η εκπαίδευση αποτελούν επίσης βασικούς ρόλους της νοσηλευτικής.

Η πρωτεργάτρια της σύγχρονης νοσηλευτικής, η χαρισματική Florence Nightingale (12 Μαΐου 1820 – 13 Αυγούστου 1910) κατάφερε να αλλάξει δραστικά τις κάκιστες υγειονομικές συνθήκες και τον τρόπο λειτουργίας των νοσοκομείων του καιρού της!!!

Το Διεθνές Συμβούλιο Νοσηλευτών (International Council of Nurses, ICN) που αποτελεί την παγκόσμια φωνή της Νοσηλευτικής, επιλέγει φέτος εν όψει της Διεθνούς Ημέρας Νοσηλευτών ως θέμα των εκδηλώσεων τον εξής τίτλο: “Nurses: A voice to lead – Nursing the world to health” / «Νοσηλευτές/τριες: Ηγετική Φωνή – Φροντίζοντας την παγκόσμια υγεία».

Ας γίνουμε όλοι κοινωνοί στη διαμόρφωση μιας νέας πολιτικής υγείας στη μετα-πανδημική Ελλάδα.


Άργος 12.05.2020

Διεύθυνση Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Νοσοκομειακής Μονάδας Άργους
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ