ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΚΑΦΕΣ - ΣΦΟΛΙΑΤΕΣ

Δευτέρα 25 Μαΐου 2020

Συνδικάτο Τροφίμων Αργολίδας: Νέες απολύσεις στον Όμιλο Σελόντα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:14:00 μ.μ. |
Συνδικάτο Τροφίμων Αργολίδας: Νέες απολύσεις στον Όμιλο Σελόντα
Ο όμιλος ΣΕΛΟΝΤΑ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΈΡΓΕΙΕΣ, συμφερόντων AMERRA-MUDABALA, προχωράει το σχέδιο «εξυγίανσης» για να απαλλαγεί από κάθε ενοχλητική φωνή στο χώρο εργασίας. Η εν λόγω εταιρεία πριν από λίγους μήνες προχώρησε στην απόλυσή 5 εργαζομένων στις εγκαταστάσεις της στην Ν. Επίδαυρο, μεταξύ αυτών και ενός μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδικάτου μας, που τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν και να διεκδικήσουν καλύτερους όρους εργασίας. Τώρα περνά στη δεύτερη φάση του σχεδίου «εξυγίανσης» με νέες απολύσεις, πιο πρόσφατη την Παρασκευή 22/05/2020, όσων λένε ακόμα και μία καλημέρα σε μέλη του Συνδικάτου.

Η εργοδοσία προχωρά σε απολύσεις, παρά τις δήθεν απαγορεύσεις της κυβέρνησης λόγω της έκτακτης κατάστασης με την πανδημία. Έχοντας στα χέρια της τα αντεργατικά όπλα που νομοθέτησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις αλλά και η σημερινή, με πιο πρόσφατα τα αντεργατικά πλαίσια των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, που διευκολύνουν απολύσεις, καταργούν ΣΣΕ, μειώνουν δραματικά τους μισθούς, υπονομεύουν την μόνιμη και σταθερή εργασία, επιβάλλουν τα σύγχρονα σκλαβοπάζαρα με τους εργολαβικούς εργαζόμενους κ.α. πετούν στο δρόμο αφού πρώτα έχουν ξεζουμίζει, ανθρώπινες ζωές.

Είναι ξεκάθαρες οι επιδιώξεις τους. Δεν θέλουν καμιά φωνή διαμαρτυρίας, καμιά φωνή διεκδίκησης. Την ίδια στιγμή που δηλώνουν ότι διευκολύνουν τη συνδικαλιστική δράση, προχωρούν σε εκδικητικές απολύσεις εργαζομένων, στη προσπάθεια τους να ξεφορτωθούν κάθε ενοχλητική φωνή και να τρομοκρατήσουν.

Παράλληλα, είναι βέβαιο ότι στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας, θα επιχειρήσουν να επιβάλλουν δυσμενείς αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, να “ξεφορτωθούν” παλιότερους, πιο ακριβούς εργαζόμενους και να τους αντικαταστήσουν με φθηνούς εργολαβικούς, χωρίς κανένα δικαίωμα.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, δεν θα γίνουμε σύγχρονη σκλάβοι για τα κέρδη των επιχειρήσεων!

Η ατομική ευθύνη κάθε εργάτριας και κάθε εργάτη είναι να σηκώσει, το ανάστημά της/του. Να οργανωθεί στο Συνδικάτο του έτσι ώστε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για δουλειά με δικαιώματα, ζωή με αξιοπρέπεια, ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας, τη διασφάλιση του εισοδήματος, των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας, την προστασία της υγείας μας.

Κανένας μόνος του απέναντι στις αιμοβόρες διαθέσεις της εργοδοσίας!

Όλοι μαζί συσπειρωμένοι στο συνδικάτο μας να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει. Να μην επιτρέψουμε να υλοποιηθούν τα σχέδια της εργοδοσίας.

· Για να πάρουν πίσω όλες τις απολύσεις και να αποτρέψουμε νέες.

· Για να καταργηθούν τώρα, όλες οι αντεργατικές διατάξεις των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, που πάρθηκαν με αφορμή τον κορονοϊό.

· Για να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι των προηγούμενων ετών

· Για πραγματικές συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάςΑπέναντι στα αμύθητα κέρδη τους, που προκύπτουν μόνο από τη δική μας εργασία, μαζικά και οργανωμένα, όλοι μαζί διεκδικούμε τα σύγχρονα δικαιώματά μας. Διεκδικήσουμε τη ζωή μας, το μέλλον των παιδιών μας! Μπορούμε να νικήσουμε γιατί εμείς είμαστε οι πολλοί και έχουμε το δίκιο με το μέρος μας!
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ