ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 12 Μαΐου 2020

Γ. Μπόλλας: Δεν είναι εφικτό να ξεκινήσουν αμέσως μετά την καραντίνα αγώνες

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:40:00 π.μ. | | |
Γ. Μπόλλας: Δεν είναι εφικτό να ξεκινήσουν αμέσως μετά την καραντίνα αγώνες
Βρισκόμαστε μπροστά στην επανέναρξη, στην επανεκκίνηση των αθλητικών δραστηριοτήτων στους ανοικτούς αθλητικούς χώρους ποια όμως και πώς πρέπει να είναι η επόμενη ημέρα για το αθλητισμό;

Τι σημαίνει επανεκκίνηση για έναν αθλητή πολύ περισσότερο για έναν πρωταθλητή και πώς μπορεί να γίνει χωρίς κινδύνους για την υγεία του;

 Δύσκολα ερωτήματα που ακόμη οι πλέων ειδικοί του αθλητισμού δυσκολεύονται να απαντήσουν καθώς βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μία πρωτόγνωρη κατάσταση. Ο νέος κορωνοιος έχει φέρει και τον αθλητισμό σε αχαρτογραφητα νερα. 

Κάποιοι σχεδιάζουν μετά την άρση των μέτρων της καραντίνας να αρχίσουν αμέσως αγώνες,όμως όσο σωστά και με επάρκεια κι αν γυμνάστηκαν οι αθλητές όσο κι άν πρόσεξαν την διατροφή τους κι την εν γένει εξωπεδική ζωή τους,την περίοδο της αποχής είναι σίγουρο ότι έχουν επηρεαστεί αρνητικά από την έλλειψη των αγώνων ιδιαίτερα Στα ταχυδιναμικά αθλήματα θα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. 

Η απότομη η έντονη και αρκετές φορές εκτός ορίων ένταση και επιβάρυνση των αγώνων θα φορτώσει υπέρμετρα σχεδόν όλα τα οργανικά συστήματα και ακόμη θα αυξήσει πάρα πολύ την πίεση στην ψυχική υγεία και ισορροπία του αθλητή. Σε τέτοιες συνθήκες τα αποτελέσματα είναι να πολλαπλασιάζονται οι κίνδυνοι των τραυματισμών.

Για έναν πρωταθλητή το πιο βασικό είναι να μείνει Υγιής και αυτό δεν αφορά μόνον τον ίδιο Αφορά και όλους όσοι έχουμε με τον ένα η τον άλλον τρόπο την ευθύνη για τον σχεδιασμό και την οργάνωση των αθλητικών δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων. 

Κατά συνέπεια από την αποχή έως τους αγώνες εκτός από τα ιατρικά τεστ και τα τεστ αξιολόγησης πρέπει να προηγηθεί ένα χρονικό διάστημα τεσσάρων τουλάχιστον εβδομάδων με προπονήσεις πού αφενός θα πραγματοποιούνται με σταδιακή αύξηση της έντασης της επιβάρυνσης κατά το δυνατόν με τις συνθήκες τις ανάγκες και τον ρυθμό του αντίστοιχου αγώνα. 

Αυτό ίσως είναι και το πιο σημαντικό αφού αυτό ήταν την διάρκεια της αποχής από την καραντίνα. Ο γνωστός επιστήμονας Παν.Τσαρούχας υπεύθυνος στο Εθνικό Κέντρο Αθλητικών Ερευνών στην ερώτηση είναι κατηγορηματικός στην απάντησή του. 

Δεν είναι εφικτό να ξεκινήσουν αμέσως μετά την καραντίνα Αγώνες 

Γ.Μπόλλας Μέλος ΔΣ.ΣΕΓΑΣ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ