ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 24 Μαΐου 2020

Τίμησαν στο Ναύπλιο τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:06:00 π.μ. | |
Τίμησαν στο Ναύπλιο τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου (βίντεο)
Στην Αργολίδα πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις μνήμης για τη γενοκτονία του Ελληνισμού του Πόντου στην Πρωτεύουσα του νομού το Ναύπλιο την Κυριακή 24 Μαΐου.

Ο εορτασμός έχει σκοπό να αποδοθεί ο ελάχιστος φόρος τιμής για τους σφαγιασθέντες Ποντίους και να υπενθυμίσει τα γεγονότα της δραματικής περιόδου των διωγμών, της γενοκτονίας και του ξεριζωμού των Ελλήνων του Πόντου από την Οθωμανική κατοχή, που διήρκεσαν από το 1916 έως το 1923 και είχαν σαν αποτέλεσμα να μετατρέψουν το λαό των Ποντίων σε ένα λαό προσφύγων και διασποράς.
Λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι φετινές εκδηλώσεις έγιναν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και οι καταθέσεις στεφάνων πραγματοποιήθηκαν με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με γενικό σημαιοστολισμό και φωταγώγηση όλων των Δημοσίων, Δημοτικών και Κοινοτικών καταστημάτων καθώς και των καταστημάτων των ΝΠΔΔ και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 24ης Μαΐου.
 Στις 8.00 το πρωί  της Κυριακής έγινε έπαρση της σημαίας της πόλης του Ναυπλίου από Διμοιρία του ΚΕΜΧ και στις 11.00 η τέλεση δοξολογίας στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου και ομιλία από την κυρία Τσολακίδου Μαρίνα, δικηγόρο.
Στις 11.30 ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Δημητρίου Υψηλάντη στην Πλατεία Τρειών Ναυάρχων, από τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας Ιωάννη Μαλτέζο, τους Βουλευτές Αργολίδας Γιάννη Ανδριανό και Ανδρέα Πουλά, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Ναυπλίου, (εκπροσωπώντας όλους τους ένστολους), τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο, και την Πρόεδρο του Συλλόγου Ποντίων Αργολίδας «Παναγία Σουμελά».
Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Ναυπλιέων Παναγιώτης Λέντζος και Κωνσταντίνος Ρούτουλας, ο Λιμενάρχης Ναυπλίου Παναγιώτης Κοντός, εκπρόσωποι Σωματείων  κα.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ