ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 20 Μαΐου 2020

Τ. Χειβιδόπουλος: Υπάρχει απόφαση για αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος χάντμπολ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:54:00 π.μ. | | |
Τ. Χειβιδόπουλος: Υπάρχει απόφαση για αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος χάντμπολ
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον sport-fm.gr και τον Μάνο Ζερβάκη, το μέλος του Δ.Σ της Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης Ελλάδος και πρόεδρος της επιτροπής πρωταθλημάτων Τάσος Χειβιδόπουλος τόνισε πως υπάρχει απόφαση για αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος χάντμπολ τον επόμενο χρόνο με δύο ομίλους (βορρά, νότο).

Ωστόσο όπως ανέφερε, το επίσημο πλάνο της Ομοσπονδίας θα ανακοινωθεί το προσεχές διάστημα.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

«Αρχικά να πω πως δε νομίζω ότι υπήρχε μέλος του Συμβουλίου που να μην ήθελε ο πρωταθλητής να κριθεί στο γήπεδο καθώς επίσης και κανένα σωματείο κάτι που διαπιστώσαμε και από την κουβέντα που είχαμε και με τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ. Υπήρχαν όμως κάποιες αντικειμενικές προϋποθέσεις που έπρεπε να μελετήσουμε. Εμείς στις 4 Μαΐου στείλαμε μια επιστολή στην αθλητική ηγεσία και θέλω να τονίσω ότι ήμασταν η μόνη Ομοσπονδία που το έκανε, στην οποία ουσιαστικά βάζαμε συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Αυτές ήταν η υγεία των αθλητών και οι χρόνοι. Πάνω σε αυτές πάρθηκε και η απόφαση. Μέχρι στιγμής όλες οι ΚΥΑ που έχουν βγει δεν καλύπτουν την κανονική προπόνηση στη σάλα. Εμείς λοιπόν βάζαμε ένα όριο για μια προπόνηση φυσικής κατάστασης που γίνεται και σε ανοιχτούς χώρους και θα έπρεπε να ξεκινήσουμε κανονικές προπονήσεις μέσα στο Σαββατοκύριακο. Κάτι τέτοιο δεν έβγαινε και εμείς έπρεπε να πάρουμε αποφάσεις καθώς τα σωματεία δεν μπορούσαν να είναι όμηροι. Πάνω από όλα είναι η υγεία των αθλητών.

Και εδώ στο Άργος υπήρχε η άποψη το κύπελλο να γινόταν τον Σεπτέμβρη. Κάτι τέτοιο δεν ήταν δυνατόν να γίνει διότι τον Σεπτέμβριο θα ήμασταν με άλλες ομάδες. Εξαντλήσαμε όλα τα χρονικά περιθώρια και αφού ακούσαμε το γιατρό μας κ. Μαναβή που συμμετέχει στην επιτροπή του Υπουργείου. Μας έθεσε το γεγονός ότι θα πρέπει να γίνονται μοριακοί έλεγχοι, πράγμα που κοστίζει αρκετά. Με βάσει αυτά συμφωνήσαμε κατά συντριπτική πλειοψηφία, 14-1 εκτός του κ.Πετρίδη που δεν ήταν κατά της διακοπής αλλά κατά της διακοπής με ανάδειξη πρωταθλητών. Εμείς θεωρούμε ότι οι αθλητές ίδρωσαν τη φανέλα και στο σημείο που σταμάτησε ήταν τα 2/3 του πρωταθλήματος. Παρά το ότι υπήρχε ισοβαθμία, ο πρωταθλητής βγήκε με βάσει την προκύρηξη στις ισοβαθμίες όπως συνέβη και σε άλλα προηγμένα πρωταθλήματα. Με τη σειρά της κατάταξης θα δοθούν και τα ευρωπαϊκά εισιτήρια του χρόνου.

Πηγαίνουμε για αναδιάρθρωση. Δεν θα υποβιβαστεί κανείς. Θα δούμε αν θα είναι για ένα ή δύο χρόνια. Σκεφτόμαστε σοβαρά τον γεωγραφικό διαχωρισμό σε ομίλους για να μειώσουμε το κόστος, τουλάχιστον για τη φετινή χρονιά. Ακόμα όμως δεν είναι κάτι επίσημο και θα προσδιοριστεί τις επόμενες μέρες. Δίνουμε την δυνατότητα στις ομάδες να παίξουν το πρωτάθλημα στο μισό. Ο τρόπος θα αποφασιστεί. Έχουν γίνει ήδη συζητήσεις με τα μέλη και αυτό θα είναι προς όφελος των ομάδων. Η μόνη εκρεμμότητα που υπάρχει σε όλα τα ομαδικά αθλήματα είναι τι γίνεται με τα ηλικιακά πρωταθλήματα και δη με τα μοριοδοτούμενα. θα υπάρξει επόμενη απόφαση όταν υπάρχει σαφής ενημέρωση από την Πολιτεία. Ήταν ανέφικτο να παρθεί άλλη απόφαση. Ακόμα και στους τελικούς που θα γινόντουσαν Ιούλιο με την προετοιμασία μαζί, απαγορεύτηκε από τον κ. Μαυρωτά ο κλιματισμός στα γήπεδα. Μπορείτε να φανταστείτε να παίζουμε χάντμπολ Ιούλιο με 40 βαθμούς κελσίου; Η αυξημένη αναλογική που έβαλε το κράτος δεν είναι παντού εφικτή γι αυτό και σε άλλα αθλήματα δεν έχουν παρθεί αποφάσεις. Οι περισσότεροι από εμάς δεν θέλαμε να μπει παύλα. Η επιτροπή πρωταθλημάτων που είμαι πρόεδρος θα οριστικοποιήσει τις προτάσεις που έχει τις επόμενες μέρες και θα οριστικοποιήσει το τελικό σύστημα».


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ