ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 13 Μαΐου 2020

Ναύπλιο: Συνωστίζονται στις παραλίες παρά τις οδηγίες

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:29:00 π.μ. | | | | |
Ναύπλιο: Συνωστίζονται στις παραλίες παρά τις οδηγίες
Εικόνες συνωστισμού στην παραλία Καραθώνας στο Ναύπλιο το μεσημέρι της Τρίτης 12 Μαΐου με τους περισσότερους να μην κρατούν τις αποστάσεις, ενώ παρέες νεαρών κυρίως ατόμων τηρούσαν σχεδόν μηδενικές αποστάσεις μεταξύ τους.
Η απότομη άνοδος της θερμοκρασίας έχει οδηγήσει πολλούς στις παραλίες όπου χθες ειδικά στην παραλία Καραθώνας παρατηρήθηκαν εικόνες συνωστισμού, με ελάχιστους να τηρούν τις οδηγίες του ΕΟΔΥ
Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ και της Γ. Γ Πολιτικής προστασίας για τα μπάνια αναφέρει:  Επειδή, ο κορωνοϊός δεν έχει εξαφανιστεί καλό είναι να έχουμε κατά νου μας ορισμένες οδηγίες ασφαλείας.

Οι οδηγίες είναι απλές:

-Εάν επιλέξουμε να πάμε παραλία, το κάνουμε με προσοχή.
-Προτιμούμε να πάμε μέρες χωρίς πολύ κόσμο
-Κρατάμε 2 μέτρα απόσταση από τους άλλους ανθρώπους
-Αποφεύγουμε τον συνωστισμό.
-Δεν βάζουμε το εαυτό μας και τους συμπολίτες μας σε κίνδυνο.

 Η κυβέρνηση μάλιστα εξέδωσε νέο σποτ σχετικά με τις οδηγίες αυτές. 



Την έκδοση οδηγιών εκ μέρους του υπουργείου Υγείας για το μπάνιο και γενικότερα την αναψυχή στις παραλίες ανακοίνωσε μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων κατά τη ενημέρωση που έγινε την Κυριακή το απόγευμα για τον κορωνοϊό.

Μιλώντας στην ενημέρωση για την πορεία εξάπλωσης του ιού στη χώρα, ο Δημήτρης Χατζηγεωργίου, λοιμωξιολόγος, υποπτέραρχος, διευθυντής του Υγειονομικού της Πολεμικής Αεροπορίας και μέλος της Επιτροπής Ειδικών Επιστημόνων του υπουργείου Υγείας (που αντικατέστησε τον Σωτήρη Τσιόδρα), ανέφερε:  «Αυτό που μπορούμε να πούμε και πρέπει να το αντιληφθεί όλος ο κόσμος είναι ότι όσο περισσότερος κόσμος μαζεύεται σε μια παραλία, τόσο περισσότερο αυξάνεται ο κίνδυνος. Θα έλεγα, ει δυνατόν όλοι μας, να προσπαθήσουμε να μη συγχρωτιζόμαστε και να κρατάμε τις αποστάσεις που έχουμε πει μέχρι τώρα, τα δύο μέτρα δηλαδή, ακόμα και στους εξωτερικούς χώρους».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ