ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 15 Μαΐου 2020

Τ. Τόκας: Δια ζώσης και με λήψη των απαραίτητων μέτρων προστασίας τα Δημοτικά Συμβούλια

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:39:00 μ.μ. | | |
Τ. Τόκας: Δια ζώσης και με λήψη των απαραίτητων μέτρων προστασίας τα Δημοτικά Συμβούλια
Για μία ακόμη φορά επανέρχεται από την πλευρά της διοίκησής σας πρόσκληση του Δημοτικού Συμβουλίου ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ «ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ» την Δευτέρα 18 Μαΐου 2020.

Πρόκειται για την 4η συνεδρίαση του ΔΣ του Δήμου Ερμιονίδας με την ίδια διαδικασία (από τις 18 Μαρτίου) από την αρχή της εφαρμογής περιοριστικών μέτρων στη λειτουργία των δημοτικών συμβουλίων λόγω μη διάδοσης του κορωνοϊού.

Αυτό το διάστημα δείξαμε απόλυτο σεβασμό στην προσαρμογή στις νέες αυτές συνθήκες και στην αποφυγή της διά ζώσης συνεδρίασης, για ευνόητους λόγους παρόλο που η Δημοτική Αρχή δεν πραγματοποίησε Δημοτικά Συμβούλια με τηλεδιάσκεψη ώστε να λειτουργούσε το ανώτατο θεσμικά όργανο του δήμου με καλύτερες συνθήκες και προς όφελος της γενικής ενημέρωσης των δημοτών, αφού η διαδικασία των ερωτήσεων, των τοποθετήσεων, των διευκρινίσεων κλπ, δεν έγινε ποτέ με τον τρόπο που θα έπρεπε.

Εγώ προσωπικά, ήδη από τις 26 Μαρτίου, σε άρθρο μου με τίτλο «ΝΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ», είχα τονίσει την ανάγκη να αξιοποιήσουμε τη λειτουργία συστήματος που έθεσε στη διάθεσή των δήμων η Κεντρική Ένωση ∆ήμων Ελλάδος, για την οργάνωση τηλεδιασκέψεων που αφορούν συνεδριάσεις ∆ημοτικών Συμβουλίων και Επιτροπών.

Η υπηρεσία αυτή παρέχεται από την ΚΕΔΕ στους ∆ήμους δωρεάν, με στόχο να συμβάλλει στην ενίσχυση της προσπάθειας για την εύρυθμη λειτουργία τους σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία και σε συνθήκες πανδημίας.

Σήμερα όμως και την ώρα που οι γενικότερες κυβερνητικές αποφάσεις εστιάζονται σε μέτρα εφαρμογής για την έξοδο από την κρίση και την σταδιακή επαναφορά στην κανονικότητα δεν είναι δυνατό να μην γίνονται δημοτικά συμβούλια δια ζώσης και με λήψη των απαραίτητων μέτρων προστασίας.

Τη στιγμή μάλιστα που υπάρχουν προς συζήτηση 16 θέματα στην ημερήσια διάταξη και όχι διαδικαστικού χαρακτήρα.

Αυτή την κρίσιμη περίοδο στον Δήμο Ερμιονίδας είμαστε μπροστά σε εξελίξεις αυξημένων απαιτήσεων και απαιτείται να γίνεται συστράτευση δυνάμεων, με όλες τις δημοκρατικές διαδικασίες.

Κυριαρχούν θέματα όπως το θέμα της δομής φιλοξενίας προσφύγων-μεταναστών, τα μέτρα στήριξης των επαγγελματιών της περιοχής, η προσαρμογή στις νέες υγειονομικές συνθήκες, η διαχείριση των απορριμμάτων κλπ, τα οποία απαιτούν την σωστή λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου.

Δεν ταιριάζει στην ιστορία των συνεδριάσεων του ΔΣ του Δήμου μας η επιμονή στην διαδικασία της «βουβής διεκπεραίωσης» όπως είναι αυτή της «διά περιφοράς» συμβουλίων που υποβαθμίζει το Δημοτικό Συμβούλιο στο σύνολό του.

Προτείνουμε λοιπόν να μεριμνήσετε ώστε η διεξαγωγή του δημοτικού συμβουλίου της 18ης Μαΐου να γίνει με την κανονική διαδικασία και την παράλληλη λήψη μέτρων ατομικής προστασίας ( απόσταση μεταξύ των δημοτικών συμβούλων, τήρηση κανόνων υγιεινής) στην αίθουσα εκδηλώσεων του Λυκείου Κρανιδίου πρόταση που έχει κάνει και ο Επικεφαλής της Πρ. Συ.Ερ κ. Τάσος Λάμπρου.

Με αυτό το σκεπτικό σε περίπτωση που δεν γίνει δεκτή η πρόταση αυτή θα απέχω από το ΔΣ της Δευτέρας γιατί με τη συμμετοχή μου, σε αυτή την ελλιπή διαδικασία, υποβαθμίζω γενικότερα τον ρόλο και το κύρος του δημοτικού συμβουλίου.

Τάσος Τόκας

Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ερμιονίδας
Επικεφαλής της ΝΕΔΥΠΕΡ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ