ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 23 Μαΐου 2020

Κραυγή αγωνίας από τους Ιδιωτικούς Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:38:00 μ.μ. |
Κραυγή αγωνίας από τους Ιδιωτικούς Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς
Οι Ιδιωτικοί Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί παραμένουμε σε αναστολή 72 ημέρες. Όλο αυτό το διάστημα, διαπιστώνουμε την απουσία μας από τα ΜΜΕ σαν να είμαστε ανύπαρκτοι.

Και όμως λειτουργούμε 1.700 Ιδιωτικές Δομές Προσχολικής Ηλικίας. Προσφέρουμε 20.000 θέσεις μονίμων συνεργατών και 12.000 με περιοδική εργασία (π.χ. Παιδιάτρους, Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς, Αναπτυξιολόγους, Δασκάλους ξένων γλωσσών/αθλητισμού/Εικαστικών/χορού/ μουσικής κ.α.) και φιλοξενούμε 90.000 βρέφη και νήπια από μηνών μέχρι και την υποχρεωτική εκπαίδευση.

Η πλειοψηφία των Γονιών δεν είναι πελάτες. Είναι ‘εξωτερικοί συνεργάτες’. Με δική τους επιλογή μας εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους, μας στηρίζουν οικονομικά, αυτό η Πολιτεία όχι δεν τον αναγνωρίζει, αλλά τους φορολογεί γι’αυτό τους το… θράσος! 

Πορευόμαστε πενήντα χρόνια (1975-2020) τώρα με ένα αδιάφορο Κράτος το οποίο μας θεωρεί παρείσακτους και ενοχλητικούς, κάθε φορά που προτείνουμε μέτρα βελτίωσης των συνθηκών φροντίδας και διαπαιδαγώγησης της πιο κρίσιμης ηλικίας του παιδιού.

Μέσα σε αυτή την γκρίζα πραγματικότητα, βιώνουμε την αδιαφορία των αρμοδίων, οι οποίοι δεν απαντούν στα αγωνιώδη ερωτήματά μας, στα μέτρα ασφάλειας που προτείνουμε για την «επόμενη ημέρα», στις κραυγές για ενημέρωση που ζητάμε όλο αυτό το διάστημα, ώστε να ξέρουμε που πάμε. Καθημερινά νιώθουμε να πέφτουμε στο κενό και δεν βλέπουμε ούτε την παραμικρή «προεξοχή βράχου» για να μπορέσουμε από κάπου να κρατηθούμε.

Υποστηρίζουμε ότι μπορούμε ΥΠΕΥΘΥΝΑ και με ΑΣΦΑΛΕΙΑ να επαναλειτουργήσουμε από την 1η Ιουνίου 2020.

Τη θέση μας αυτή την τεκμηριώνουμε εκτιμώντας:

α) όλες τις ανακοινώσεις της Ιατρικής Κοινότητας

β) τις πολύ προσεγμένες θέσεις του Προέδρου Καθηγητή κυρίου Σωτήρη Τσιόδρα καθώς και των υπόλοιπων Μελών της Επιστημονικής Επιτροπής Εποπτείας του έργου του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.)

γ) τις ανάγκες των παιδιών (παιδαγωγικές, ψυχολογικές, ψυχαγωγικές, κοινωνικές)

δ) τις πιέσεις του 70,3% των Γονέων το οποίο προέκυψε από Πανελλήνια Έρευνα που έκανε η ΠΟΣΙΠΣ το διάστημα 4 με 10 Μαΐου

ε) τις κλιματολογικές συνθήκες οι οποίες ευνοούν την παραμονή των παιδιών στους εξωτερικούς μας χώρους

στ) τους μεγάλους κήπους που υποχρεωτικά διαθέτουν όλοι οι αδειοδοτημένοι Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί με αναλογία παιδιού και χώρου 3,5 -4,5 τ.μ.

και ζ) τον έγκαιρο προγραμματισμό, τη μελέτη των προτεινόμενων μέτρων, την οργάνωση και τελικά την ενημέρωση των Συνεργατών και των Γονέων ώστε προετοιμασμένοι να θωρακίσουμε τις Δομές ώστε με επιτυχία να αντιμετωπίσουμε το Φθινόπωρο.


Η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων της ΠΟΣΙΠΣ
Γ. Σταθόπουλος – Γ. Πιντζόπουλος – Γ. Ρήγας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ