ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 8 Μαΐου 2020

ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας: Στο ίδιο έργο θεατές. Οι Κομματικές Διοικήσεις συνεχίζουν τις Διώξεις-Καθαιρέσεις-Υποβαθμίσεις

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:32:00 μ.μ. | | |
ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας: Στο ίδιο έργο θεατές. Οι Κομματικές Διοικήσεις συνεχίζουν τις Διώξεις-Καθαιρέσεις-Υποβαθμίσεις
Τελικά, αυτοί οι «άριστοι» Διοικητές της Ν.Δ δεν λογαριάζουν ούτε Πανδημία, ούτε Κορωνοιό. Μέσα στη μάχη με τον «αόρατο εχθρό» έχουν επιλέξει να συνεχίσουν ακάθεκτοι την επαναφορά του Κομματικού κράτους στα Νοσοκομεία, υλοποιώντας το σχεδιασμό που εκπορεύεται μέσα από το Υπουργείο, σε συνεργασία με το γραφείο της ΕΝΕ που λειτουργεί στον 1ο όροφο, και από τους τοπικούς Βουλευτές της Ν.Δ, τις Τοπικές ΝΟΔΕ και ΔΑΚΕ στα Νοσοκομεία. Μάλιστα, κάποιοι Διοικητές, αναδεικνύουν και κάποια χαρισματικά προσόντα.

Στο «Σισμανόγλειο» Αττικής και στο «Αγία Όλγα» οι Διοικητές καθαίρεσαν, όσους τους υπέδειξαν από το Υπουργείο και τα Στελέχη της ΔΑΚΕ. Κριτήριο τοποθέτησης στις Υπηρεσίες, η Κομματική ιεραρχία. Ο ένας, έτυχε Αντιπρόεδρος της ΔΑΚΕ και οι άλλοι μέλη της ΔΑΚΕ. Ο άλλος σημαίνων Στέλεχος της ΕΝΕ και της ΔΑΚΕ, τον τακτοποίησε με σχετική καθυστέρηση το Υπουργείο. Δυστυχώς και εδώ ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ στα Σωματεία, προσφέρουν απλόχερα στήριξη στις Διοικήσεις, να διώκουν και να καθαιρούν, με βάση τις Κομματικές τακτοποιήσεις, και τις συναλλαγές που έχουν καθορίσει.

Από την άλλη, το Σωματείο στο Αμαλία-Φλέμιγκ «καταγγέλλει και καταδικάζει κατηγορηματικά την πρόσφατη απόφαση της Διοίκησης που αποφάσισε και διέταξε αυθαίρετη καθαίρεση – μετακίνηση από θέση ευθύνης της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας.. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, καθαίρεσε και υποβίβασε, αυθαίρετα και αναιτιολόγητα, τοποθετώντας την ως Νοσηλεύτρια Χειρουργείου, την Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας μετά από 32 χρόνια υπηρεσίας, 2 μεταπτυχιακούς τίτλους και άλλες σπουδές, που εμφανώς προηγείται στην προϋπηρεσία και στη βαθμολογική κατάταξη. Κατά παράβαση λοιπόν κάθε έννοιας αξιοκρατίας και αντικειμενικότητας, με αυτό το ρουσφετολογικό και αυταρχικό τρόπο, η Διοίκηση του Νοσοκομείου, στη θέση της τοποθέτησε άλλο, αρεστό της πρόσωπο. ( Αλήθεια η μία θέση Τομεάρχη που προσωρινά παραμένει κενή, καταργείται ή προορίζεται για άλλον…;)»

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, στα διαλλείματα του, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας μαζί με το Γραφείο της ΕΝΕ του 1ου ορόφου στο Υπουργείο, καταγράφουν όσα Στελέχη της ΔΑΚΕ και της ΕΝΕ δεν έχουν τακτοποιηθεί ακόμα, ώστε να δρομολογήσουν στο επόμενο διάστημα τις απαραίτητες αποφάσεις με στόχο την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων δράσεων.

Έχουν φτάσει σε τέτοιο σημείο, όπου αρνούνται να εφαρμόσουν ακόμη και Διατάξεις Νόμων, όπως έγινε με την υποβάθμιση όσων επέστρεψαν από τις Θητείες τους σαν Διοικητές. Ενώ από την άλλη, παραβιάζουν συστηματικά το Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα, με παράνομες αποφάσεις, αδιαφορώντας για τη νομιμότητα των πράξεων τους.

Απέναντι στο όργιο Διώξεων και Καθαιρέσεων των Κομματικών Διοικήσεων των Νοσοκομείων, η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) όχι μόνο δεν έχει βγάλει ούτε (1) ΜΙΑ(!!) Ανακοίνωση, αλλά στηρίζει ξεδιάντροπα τις επιλογές αυτές σε τοπικό επίπεδο. Η μόνη ένσταση τους στις Διοικήσεις είναι να μην καούν μαζί με τα «ξερά» και τα «χλωρά» , ζητώντας από τις Διοικήσεις και το Υπουργείο, να μην πειράζουν τα δικά τους παιδιά, που έχουν τοποθετηθεί πριν το 2015.

Εργαζόμενοι, με προσόντα και αναμφισβήτητο έργο, διώκονται, καθαιρούνται και υποβαθμίζονται από τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων. Τιμωρούνται γιατί με τη παρουσία τους και το έργο τους στήριξαν τη προσπάθεια σταθεροποίησης και επιβίωσης των Νοσοκομείων και έβαλαν πλάτη στα δύσκολα. Και τώρα, το «Επιτελικό – Κομματικό» Κράτος της Ν.Δ τους εκτοπίζει, τους τιμωρεί και έχουν την αίσθηση και το παράπονο ότι έχουν μείνει μόνοι τους.

Καλό λοιπόν είναι, να καταλάβουν οι υπεύθυνοι, ότι έχουν υποχρέωση να σταθούν δίπλα τους και να τους υπερασπιστούν. Ήδη δεσμεύσεις που είχαν δοθεί, δεν έχουν υλοποιηθεί, αλλά ούτε φαίνεται να υλοποιούνται. Ήρθε πλέον ο χρόνος των αποφάσεων και των παρεμβάσεων. Αλλιώς, θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας…
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ