Κυριακή, 17 Μαΐου 2020

Άνοιξαν για τους πιστούς οι εκκλησίες της Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:37:00 π.μ. | |
Άνοιξαν για τους πιστούς οι εκκλησίες της Αργολίδας
Άνοιξαν σήμερα τις πόρτες τους οι ναοί και στην Αργολίδα όπου λειτουργούν ύστερα από δύο μήνες, με τη συμμετοχή των πιστών, αλλά και με την τήρηση των απαιτούμενων μέτρων προστασίας σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που καθόρισε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος σε εγκύκλιο που εξέδωσε και αναγνώστηκε σήμερα στους ναούς.
Οι εικόνες από τον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος στην Πρόνοια Ναυπλίου επιβεβαιώνουν πως η προσέλευση των πιστών στις κοινές λατρευτικές συναντήσεις έγινε σήμερα με βάση τους όρους που έθεσε η ειδική επιστημονική επιτροπή για την πανδημία του κορωνοϊού, με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.
Οι πιστοί μέσα στην εκκλησία κρατούσαν αποστάσεις, δεν ξεπέρασαν το επιτρεπόμενο όριο, ένα άτομο ανά 10 τ.μ. σύμφωνα με την  ΚΥΑ των υπουργών Παιδείας - Θρησκευμάτων και Υγείας που θα ισχύσει έως και 5 Ιουνίου, ενώ αρκετοί προτίμησαν να παρακολουθούν την Θεία Λειτουργία από το προαύλιο του Ναού.
Τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας που θα πρέπει να τηρούνται αφορούν, μεταξύ άλλων, τη σύσταση για χρήση μάσκας, την υποχρεωτική χρήση αντισηπτικού για την υγιεινή των χεριών και συχνό καθαρισμό επιφανειών.
Από σήμερα στην είσοδο των ναών υπάρχει σύστημα ελεγχόμενης αναμονής πιστών, ενώ το πρόσωπο που θα ελέγχει στην είσοδο, όπου θα υπάρχουν αντισηπτικά, θα φοράει μάσκα και γάντια.
Ανοιχτά θα είναι τα μεγάφωνα τις ώρες της Θείας Λειτουργίας, ενώ θα τελούνται περισσότερες όπου υπάρχει η δυνατότητα.
Ο φυσικός εξαερισμός των ναών είναι υποχρεωτικός, θα γίνεται συχνή και σχολαστική καθαριότητα, τα Ιερά Μυστήρια θα τελούνται εντός του ναού, ενώ δεν θα γίνονται μυστήρια σε ιδιωτικούς ναούς.Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ