ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι της Ερμιονίδας - Ζητούν να κλείσει η δομή (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:36:00 μ.μ. | | | |
Να κλείσει η δομή μεταναστών ζητούν οι κάτοικοι της Ερμιονίδας (βίντεο)
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το απόγευμα της Πέμπτης 28 Μαΐου στο λιμάνι του Πόρτο Χελίου οι κάτοικοι της Ερμιονίδας ζητώντας το κλείσιμο της δομής των μεταναστών και προσφύγων που λειτουργεί στο ξενοδοχείο Γαλαξίας.



Οι κάτοικοι είναι αγανακτισμένοι καθώς σε λίγες μέρες ξεκινά και επίσημα η τουριστική σεζόν και όπως λένε απειλείται η οικονομία της περιοχής, που έχει διεθνή τουριστική εμβέλεια και φιλοξενεί επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Κάτοικοι, φορείς και επαγγελματίες προχώρησαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην οποία συμμετείχε και ο Δήμαρχος της Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος, τονίζοντας πως έχει την διαβεβαίωση από τον Υπουργό Μετανάστευσης πως η δομή στην περιοχή θα είναι η πρώτη που θα κλείσει.
Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας έχει ήδη έχει προσφύγει στον Εισαγγελέα Ναυπλίου καταλογίζοντας ευθύνες και στην αστυνομία που δεν επιτηρούσε επαρκώς και δεν προστάτευσε τους κατοίκους της περιοχής όταν χθες ομάδα 200 περιπου μεταναστών έκαναν πορεία διαμαρτυρίας μέχρι στο Κρανίδι την ώρα που η δομή βρισκόταν σε καραντίνα με διαγνωσμένα ακόμα τρια νέα θετικά κρούσματα του κορωνοϊού.

Όπως επισημαίνει ο κ. Γεωργακόπουλος στην αναφορά του προς τον Εισαγγελέα, «αντιλαμβάνεστε πως με την ελεύθερη μετακίνηση των φιλοξενουμένων προσφύγων υπάρχει τεράστιος κίνδυνος μετάδοσης του ιού στους κατοίκους και στους επισκέπτες του Δήμου Ερμιονίδας, ο οποίοι πλέον είναι ανάστατοι και εξαιρετικά ανήσυχοι».

Δείτε παρακάτω σε βίντεο από το eikonoskopio-news τι δήλωσε ο Δήμαρχος Ερμιονίδας στους συγκεντρωμένους κατοίκους της περιοχής αλλά και τι είπαν οι ίδιοι στη συγκέντρωση της Πέμπτης.
Φωτογραφίες Δημήτρης Μπουγιώτης via facebook
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ