Δευτέρα, 4 Μαΐου 2020

Σε πλήρη ετοιμότητα ο Δήμος Ναυπλιέων για την επανέναρξη των μαθημάτων στα σχολεία

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:12:00 μ.μ. | |
Σε πλήρη ετοιμότητα ο Δημος Ναυπλιέων για την επανέναρξη των μαθημάτων στα σχολεία
Σε πλήρη ετοιμότητα για την επανέναρξη των μαθημάτων και την υποδοχή μαθητών και εκπαιδευτικών θα βρίσκονται τα σχολεία του Δήμου Ναυπλιέων στις 11 Μαΐου, ημερομηνία κατά την οποία επιστρέφουν στις αίθουσες οι μαθητές της τρίτης Λυκείου.

Μοιράζονται ήδη τα tablets που ο Δήμος προμηθεύτηκε στους μαθητές, με στόχο να διευκολυνθούν όλοι ανεξαιρέτως για την παρακολούθηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Ξεκινάει η διανομή αντισηπτικών σε όλα τα σχολεία έτσι ώστε την επόμενη Δευτέρα σε κάθε αίθουσα να υπάρχει επαρκής ποσότητα αντισηπτικού για την χρήση από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Γίνονται οι απαραίτητες διαδικασίες και ο προγραμματισμός σχετικά με την καθαριότητα στις σχολικές μονάδες των αιθουσών που λειτουργούν, η οποία πρέπει να γίνεται δύο φορές την ημέρα. Έχει γίνει πρόβλεψη να υπάρχει σε περίπτωση μη επάρκειας του προσωπικού ενίσχυση και από άλλες δομές.

Προγραμματισμένες απολυμάνσεις θα γίνονται στις σχολικές αίθουσες κατά διαστήματα οι οποίες θα ξεκινήσουν αμέσως μετά την λειτουργία των μονάδων μιας και τα σχολεία είχαν απολυμανθεί πριν το κλείσιμο τους.

Η προαιρετική χρήση μάσκας στην τάξη και στα μέσα μεταφοράς των μαθητών σύμφωνα με τις συστάσεις του υπουργείου μας κρατάει σε αναμονή αν και είμαστε έτοιμοι να παρέμβουμε αν αλλάξει κάτι.

Εξετάζεται επίσης η προμήθεια θερμομέτρων σε περίπτωση που απαιτηθεί θερμομέτρηση των εισερχομένων στα σχολεία.

Η περιφέρεια Πελοποννήσου έχει πάρει τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή μεταφορά των μαθητών.

Ο Δήμος Ναυπλιέων από την πρώτη στιγμή της εμφάνισης του κορωνοϊού στη χώρα, επενέβη δραστικά και θα συνεχίσει έτσι ώστε η υγεία των παιδιών , των εκπαιδευτικών και όλων των δημοτών να διαφυλάσσεται με κάθε δυνατό τρόπο.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ