ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 12 Μαΐου 2020

Τμήμα Υγείας της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας: Οι ήρωες της πρώτης γραμμής απαιτούν

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:19:00 π.μ. | | |
Τμήμα Υγείας της ΝΕ Αργολίδας ΣΥΡΙΖΑ: Οι ήρωες της πρώτης γραμμής απαιτούν
Μετά από περίπου τρείς μήνες αντιμετώπισης της πανδημίας και του αναγκαίου περιορισμού άρχισε και η προσπάθεια σταδιακής άρσης των μέτρων. Το πρώτο φως αισιοδοξίας σε ότι αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας, διαλύει σιγά-σιγά τα σκοτάδια όσων, χρόνια τώρα, επενδύουν στην καταστροφολογία και την ισοπέδωση του δημόσιου συστήματος υγείας.

 Ήταν ίσως αναγκαία μια παγκόσμια απειλή και εκατόμβες νεκρών για να συνειδητοποιήσει και ο πιο δύσπιστος, αυτό που εκατομμύρια άνθρωποι γνωρίζουν ήδη: Πως η δημόσια υγεία είναι ο ακρογωνιαίος λίθος πάνω στον οποίο οικοδομείται ο ανθρώπινος πολιτισμός.

Λίγες ημέρες πριν την 12η Μαΐου και την Παγκόσμια Ημέρα του Νοσηλευτή, ήρθε επιτέλους η ώρα να αναγνωρίσουμε τον πολυεπίπεδο ρόλο του στην κοινότητα, στο νοσοκομείο και στην εκπαίδευση, αντιλαμβανόμενοι πως η νοσηλευτική επιστήμη και πράξη έχει πάντα στο επίκεντρο τον άνθρωπο και δρα με γνώμονα τις αξίες του ανθρωπισμού. Δεν υπάρχει όμως καμιά ουσιαστική αναγνώριση που να εξαντλείται σε χειροκροτήματα στα μπαλκόνια ή βερμπαλισμούς μεγαλοσχημόνων και κυβερνητικών παραγόντων. 

Οι ήρωες της πρώτης γραμμής απαιτούν:

• Αυξήσεις μισθών και κάλυψη των μισθολογικών απωλειών των τελευταίων χρόνων.

• Μόνιμες προσλήψεις για κάλυψη κενών, αποχωρήσεων αλλά και τις ανάγκες που προέκυψαν για την αντιμετώπιση COVID-19. Άμεση στελέχωση με 4.000 θέσεις Νοσηλευτικού προσωπικού

• Την σύσταση ενιαίου κλάδου Νοσηλευτικού Προσωπικού που να συμπεριλαμβάνει όλες τις Επαγγελματικές Κατηγορίες Νοσηλευτικού προσωπικού (ΠΕ-ΤΕ-ΔΕ) με σαφώς διακριτά επαγγελματικά, βαθμολογικά και μισθολογικά δικαιώματα, των Μαιών-Μαιευτών καθώς και των επισκεπτών/τριών υγείας, καθώς αποδεικνύεται ότι όλος ο κλάδος έχει εμπλακεί στην αντιμετώπιση της πανδημίας και αντιμετώπισε τις ίδιες προκλήσεις.

• Ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ. Είναι το ελάχιστο χρέος της πολιτείας στους ήρωες με τις άσπρες και πράσινες ποδιές

• Εφαρμογή Νοσηλευτικών πρωτοκόλλων και νέο θεσμικό πλαίσιο εκπαίδευσης (Νέες Νοσηλευτικές ειδικότητες). Ένα καταρτισμένο νοσηλευτικό προσωπικό αποτελεί εγγύηση στο σύστημα υγείας.

Δίπλα στους «ήρωες με τις λευκές μπλούζες» στάθηκαν ισότιμα, συνάδελφοι όλων των άλλων ειδικοτήτων, αψηφώντας εξίσου τον κίνδυνο, παρά το ότι προσλήφθηκαν ως επικουρικοί, συμβασιούχοι, επισφαλώς εργαζόμενοι με μπλοκάκι ή ως ωφελούμενοι του ΟΕΑΔ. Οι άνθρωποι αυτοί, που στα χρόνια της κρίσης στήριξαν με την παρουσία τους το Εθνικό Σύστημα Υγείας, κινδυνεύουν σε λίγους μήνες να μείνουν στο δρόμο, αφήνοντας το «βασιλιά και πάλι γυμνό». Σήμερα λοιπόν και πριν από κάθε άλλη σκέψη, ζητάμε:

• Τη μονιμοποίηση όλων των εργαζόμενων που υπηρετούν στα νοσοκομεία με ελαστικές μορφές εργασίας.

Τέλος, καθώς τα νοσοκομεία επιστρέφουν σταδιακά στην κανονικότητα και ενώ οι φωνές των εμπειρογνωμόνων για τη πραγματοποίηση ελέγχων έναντι του COVID-19 πριν την, πραγματοποίηση οποιασδήποτε ιατρικής πράξης πληθαίνουν, είναι επιβεβλημένο:

• Οι εξετάσεις για τον κορονοϊό να καλύπτονται από τον ΕΟΠΥΥ ώστε να μη μετακυλίεται το κόστος τους στους ασφαλισμένους.

Οι εργαζόμενοι της υγείας έκαναν το ΧΡΕΟΣ τους. Ήρθε η ώρα, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ και ΠΟΛΙΤΕΙΑ να κάνουν το δικό τους.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ