ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020

Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών: 14 πυροσβέστες από την Αργολίδα ξεσπιτώνονται με μετάθεση

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:23:00 π.μ. | |
 Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών: 14 πυροσβέστες από την Αργολίδα ξεσπιτώνονται με μετάθεση
Στις 18 Ιουνίου το προεδρείο της πανελλήνιας Ομοσπονδίας των πυροσβεστών (Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.) εξέδωσε ανακοίνωση για τις πρόσφατες τακτικές μεταθέσεις των πυροσβεστών, με την οποία επιχειρεί την πλήρη παραποίηση της πραγματικότητας μετατρέποντας το «μαύρο σε άσπρο». 

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών απαντά στην ανακοίνωσή τους, όπως αρμόζει στο πιο συμβιβασμένο προεδρείο που έχει αναδειχθεί από την ίδρυση της Ομοσπονδίας το 1998, μέχρι σήμερα.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΞΕΣΠΙΤΩΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΙΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ


Τι επικαλείται και τι απαντάει το προεδρείο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.:

Στις διαμαρτυρίες των πυροσβεστών (που σύμφωνα με τα λεγόμενά του ανέρχονται στους 215) αλλά και στις οικογένειές τους, που ξεσπιτώνονται με μετάθεση μακριά από τα σπίτια τους ; (αεροδρόμια, νησιά και άλλες περιοχές) Στους 38 συναδέλφους από την Αιτωλοακαρνανία, στους 35 από τα Τρίκαλα, στους 25 από την Μεσσηνία, στους 24 από την Καρδίτσα και σε άλλους τόσους από την Λάρισα, στους 14 από την Αργολίδα και σε άλλους τόσους από την Φθιώτιδα, στους 11 από την Πιερία, στους 9 από την Άρτα; Στους δεκάδες συναδέλφους από την Μακεδονία, που είτε ξεσπιτώνονται είτε μπαίνουν στην διαδικασία να διανύουν μεγάλες αποστάσεις για να εκτελέσουν υπηρεσία, στην περιοχή που μετατίθενται;

Σε όλους αυτούς που ξεσπιτώνονται και μετρούν από 5 μέχρι και πάνω από 20 χρόνια υπηρεσίας, για τους οποίους ίσχυε το αμετάθετο από την πόλη συμφερόντων τους μέχρι την ψήφιση του νέου ΚανονισμούΤους λέει χωρίς κανένα ίχνος ντροπής, ότι απλώς κατανοεί τα οικονομικά και οικογενειακά προβλήματα και τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης που θα αντιμετωπίσουν.Τι διαφορετικό θα μπορούσε να πει ένα προεδρείο μιας Ομοσπονδίας που υποτίθεται ότι υπερασπίζεται τα δικαιώματα των πυροσβεστών, όταν:

Από το 2012 καταθέτει προτάσεις προς τις εκάστοτε κυβερνήσεις για μεταθέσεις – ξεσπίτωμα πυροσβεστών για υπηρεσιακούς λόγους. (βλέπε εδώ πρόταση Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.)

Ο πρόεδρος της δήλωσε μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο παραμονές της ψήφισης του νέου Κανονισμού Μεταθέσεων, ότι:

Αρκετές υπηρεσίες μας είναι «υπεράριθμες» από προσωπικό, όταν αυτές έχουν οργανική δύναμη πυροσβεστών την ίδια δύναμη που προβλεπόταν πριν από 43 χρόνια, το 1977.
Στοχοποίησε τους συναδέλφους που είχαν το αμετάθετο από την πόλη συμφερόντων τους, λέγοντας ότι «δεν γίνεται άλλοι να έχουν το αμετάθετο και να μένουν στα σπίτια τους και άλλοι να είναι στα νησιά ………….. εμείς θέλουμε τα μόρια για να μπουν όλοι στον κουβά και ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του» (βλέπε εδώ το σχετικό βίντεο από το 11΄: 25΄΄ έως 12΄: 40΄΄).

Πρότεινε λοιπόν καθαρά και ξάστερα το ξεσπίτωμα των πυροσβεστών με τα μόρια αντί για κατά τόπους προσλήψεις και αποκάλεσε «κατεργάρηδες» τους συναδέλφους που προσλήφθηκαν με το αμετάθετο και έφτιαξαν την ζωή τους με βάση αυτό.

Αυτό είναι το προεδρείο, του δευτεροβάθμιου συνδικαλιστικού οργάνου των πυροσβεστών.

Μαζί με τους συνοδοιπόρους τους συνδικαλιστές των περισσότερων προεδρείων των πρωτοβάθμιων σωματείων, πρότειναν την κατάργηση του αμετάθετου των πυροσβεστών από τον τόπο συμφερόντων τους, που ίσχυε από το 1996. Στην ανακοίνωση του το προεδρείο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. χαρακτήρισε τον προηγούμενο Κανονισμό «ξεπερασμένο νομικό πλαίσιο» και αναφέρει ότι ο νέος κανονισμός διέπεται από «διαφάνεια, ισονομία, δικαιοσύνη, αξιοκρατία».

Με αυτόν τον νέο «δίκαιο κανονισμό» που πρότεινε το προεδρείο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ., ξεσπιτώνονται οι εκατοντάδες πυροσβέστες και τινάζονται στον αέρα οι οικογένειές τους.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΜΕ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ

Στο προεδρείο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. θυμήθηκαν ξαφνικά τους εκατοντάδες συναδέλφους που υπηρετούν στα νησιά, στα αεροδρόμια και σε άλλες απομακρυσμένες περιοχές και δεν μπορούν να μετατεθούν στους τόπους συμφερόντων τους. Θυμήθηκαν τα προβλήματα των συναδέλφων αυτών, όταν όλα τα προηγούμενα χρόνια είχαν αδιαφορήσει πλήρως για το σύνολο των συναδέλφων που βρίσκονται εκτός του τόπου συμφερόντων τους και στα νησιά, αλλά και σε περιοχές της υπόλοιπης ηπειρωτικής Ελλάδας (αρκετοί από αυτούς πάνω από 10 χρόνια).

Οι συνάδελφοι γνωρίζουν πολύ καλά, γιατί έχουν βιώσει στο πετσί τους την «ευαισθησία» του προεδρείου για τα προβλήματα επιβίωσης που είχαν σε ετοιμόρροπες και άθλιες εγκαταστάσεις όπως στην Σαντορίνη. Είδαν την «αντρίκια» στάση που κράτησε μαζί με το παρακλάδι του της Ε.Υ.Π.Σ. Νοτίου Αιγαίου και τι έκανε όταν τους τιμωρούσαν γιατί αντιστάθηκαν στην εξαθλίωση, όταν τους ξεσπίτωναν όχι μόνο στην Σαντορίνη αλλά και στην Σκιάθο.

Όπως γνωρίζουν πολύ καλά ότι μοναδικός και ακούραστος συμπαραστάτης τους ήταν η Ε.Α.Κ.Π., και ότι οι συνθήκες διαβίωσης τους άλλαξαν από τον αγώνα που έκανε σε όλα τα επίπεδα.

Και αυτούς τους συναδέλφους όμως, που επιστρέφουν στα σπίτια τους (σύμφωνα με τα λεγόμενά του προεδρείου ανέρχονται στους 423) και που υποτίθεται ότι τους έπιασε ο πόνος για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τους παραμυθιάζουν και τους κρύβουν την αλήθεια. Συγκεκριμένα:
Αποκρύπτουν το γεγονός, ότι το πρόβλημα των συναδέλφων που υπηρετούν στα νησιά και στις άλλες απομακρυσμένες περιοχές, δεν θα δημιουργούνταν αν η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν καταργούσε το 2006 τις κατά τόπους προσλήψεις, για να τις μετατρέψει σε πανελλαδικές. Αυτή η αλλαγή δημιούργησε το πρόβλημα και συνέβαλλε σε μεγάλο βαθμό να μην καλυφθούν όλες οι πραγματικές κενές θέσεις, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
Αν συνεχίζονταν οι κατά τόπους προσλήψεις, με τον απαιτούμενο αριθμό πυροσβεστών, δεν θα υπήρχε κανείς συνάδελφος εκτός τόπου συμφερόντων και θα είχαν επιστρέψει εδώ και χρόνια όλοι οι συνάδελφοι στα σπίτια τους.

Που ήταν τότε το προεδρείο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. που έχει το θράσος να μιλάει σήμερα, γιατί νομίζει ότι ξεχάσαμε την συνειδητή αδράνεια που επέδειξε και εκείνη την περίοδο και «δεν έβγαλε άχνα» για αυτές τις αλλαγές και μόνο η Ε.Α.Κ.Π. κατήγγειλε και πάλεψε για να καταργηθούν αυτές οι στρεβλώσεις που δημιούργησαν και διόγκωσαν τα προβλήματα στον κανονισμό.

Το προεδρείο της Ομοσπονδίας δεν είχε ποτέ το σθένος και την πρόθεση να διεκδικήσει λύση ούτε για αυτό το πρόβλημα, γιατί είναι οι ίδιοι που συνέβαλλαν να δημιουργηθεί και να κορυφωθεί.

Είναι δύσκολο για το προεδρείο να οργανώσει τον αγώνα τον πυροσβεστών όπως προτείνει η Ε.Α.Κ.Π., για να διεκδικήσουμε την κάλυψη των ελλείψεων με κατά τόπους προσλήψεις μόνιμων πυροσβεστών, όπως ίσχυε μέχρι το 2006. Για να λυθεί οριστικά το πρόβλημα και να επιστρέψουν ΟΛΟΙ οι συνάδελφοι στα σπίτια τους. ΠΟΥ ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΑ!!!

Είναι δύσκολο να πραγματοποιηθούν προσλήψεις για το Πυροσβεστικό Σώμα, όταν η σημερινή κυβέρνηση μέχρι στιγμής, έχει πραγματοποιήσει για την Αστυνομία 800 προσλήψεις συνοριακών για τα νησιά και τον Έβρο με το κριτήριο της εντοπιότητας και 1500 προσλήψεις ειδικών φρουρών για την Αθήνα. Δεν υπάρχει αυτή η αναγκαιότητα για την κάλυψη των πραγματικών κενών θέσεων και των αναγκών της υπηρεσίας μας, σύμφωνα με το προεδρείο της Ομοσπονδίας μας.

Για τον λόγο αυτό το προεδρείο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. ψεύδεται ασύστολα, όταν αναφέρει ότι η τελευταία φορά που έγιναν προσλήψεις νέων πυροσβεστών ήταν το 2006. Η τελευταία φορά που έγιναν προσλήψεις νέων πυροσβεστών με διαγωνισμό 725 ατόμων, ήταν το 2013 και το 2014 (βλέπε εδώ τα σχετικά ΦΕΚ). Συνεχίζουν να παραμυθιάζουν και να παραπλανούν τους πυροσβέστες, αλλά δυστυχώς για αυτούς «το ψέμα έχει κοντά ποδάρια».

Αποκρύπτουν από τους πυροσβέστες που επιστρέφουν μετά από χρόνια με μετάθεση στον νομό συμφερόντων τους, ότι δεν διασφαλίζεται σε καμία περίπτωση ότι θα υπηρετήσουν μόνιμα σε αυτόν όπως ίσχυε τουλάχιστον με τον προηγούμενο κανονισμό και ότι μετά από 6 χρόνια υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να ξαναφύγουν πάλι με μετάθεση, για να «μπαλώσουν» άλλες ανάγκες σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Αν πραγματικά εκεί στο προεδρείο, πιστεύουν αυτά που λένε, τους προκαλούμε «να κοιτάξουν στα μάτια» και να διαβεβαιώσουν τους συναδέλφους αυτούς, ότι δεν πρόκειται να ξαναμετατεθούν και πάλι μακριά από τα σπίτια τους με βάση τον νέο Κανονισμό Μεταθέσεων.

Αυτή είναι «η αποκατάσταση των αδικιών» που έφερε ό νόμος 4662 και ο κανονισμός που στήριξε το προεδρείο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. και οι συνοδοιπόροι του.

Επίσης, το προεδρείο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. σκόπιμα αποκρύπτει και το γεγονός ότι πολλοί συνάδελφοι που δεν μπορούσαν να μετατεθούν στον νομό συμφερόντων τους (κυρίως αξιωματικοί, αλλά και χαμηλόβαθμοι), έκαναν οι ίδιοι αιτήσεις για να μετατεθούν σε κάποιον άλλο νομό που θα διευκολύνει περισσότερο τη διαβίωσή τους, από τον νομό που θα τους μετέθετε η υπηρεσία. Και οι συνάδελφοι αυτοί, «αποκαθίστανται» σύμφωνα με το προεδρείο.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ

Το προεδρείο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. επιχειρεί να αποκρύψει και το γεγονός ότι αποδυναμώνονται και απογυμνώνονται ακόμα περισσότερο από προσωπικό, αρκετές πυροσβεστικές υπηρεσίες στη χώρα, από περιοχές που μετατίθενται οι συνάδελφοί μας για να «μπαλώσουν» ελλείψεις άλλων πιο ελλειμματικών υπηρεσιών.

Επιχειρούν να αποκρύψουν την υποβάθμιση των συγκεκριμένων υπηρεσιών και κατά συνέπεια της προστασίας των κατοίκων, των περιουσιών, των υποδομών και του δασικού πλούτου των περιοχών αυτών.

Την αποδυνάμωση αυτών των υπηρεσιών δεν την αναφέρει μόνο η Ε.Α.Κ.Π. αλλά την επιβεβαιώνουν με ανακοινώσεις τους και αρκετά προεδρεία πρωτοβάθμιων σωματείων (Θεσσαλίας, Πελοποννήσου), που αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι σε αρκετούς νομούς επέστρεψαν με μετάθεση λιγότεροι υπάλληλοι σε σχέση με αυτούς που απομακρύνθηκαν και θυμήθηκαν τώρα να προβάλλουν την αναγκαιότητα για αύξηση των οργανικών θέσεων του απαρχαιωμένου οργανογράμματος του 1977, όπως το διεκδικεί η Ε.Α.Κ.Π. όλα αυτά τα χρόνια. (βλέπε εδώ τις ανακοινώσεις των σωματείων)

Η διόγκωση των ελλείψεων εξαιτίας των μεταθέσεων και μάλιστα σε εξαιρετικά επικίνδυνους νομούς με μεγάλο αριθμό δασικών πυρκαγιών, αναφέρθηκε επίσημα και από Διοικητές Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Μεσσηνίας (βλέπε εδώ το σχετικό βίντεο)

Για την αναστάτωση που έχει δημιουργηθεί στους συναδέλφους από το μπάχαλο με τις συνεχείς επανακαταμετρήσεις των μορίων τους

Ο κατά τα άλλα «δίκαιος», «αξιοκρατικός» και «διαφανής» κανονισμός που έχει προτείνει και στηρίζει το προεδρείο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ., «μπάζει από παντού». Και με τον καινούργιο επαναϋπολογισμό των μορίων τα «λάθη» δεν διορθώνονται όπως επικαλείται το προεδρείο, αλλά συνεχίζεται ο αυθαίρετος υπολογισμός σε αντίθεση με όσα ορίζονται στον κανονισμό.

Συγκεκριμένα δεν χορηγείται το σύνολο των μορίων στους συναδέλφους:
-Για όλους τους μήνες που υπηρέτησαν σε υπηρεσίες, εκτός του νομού συμφερόντων τους.
-Για τις αρχικές τοποθετήσεις, μετά την αποφοίτηση από τις πυροσβεστικές Σχολές.

Δεν χορηγείται το σύνολο των μορίων σύμφωνα με τον κανονισμό, σε όλους αυτούς τους πυροσβέστες που θα πάρουν το δόμο για μετάθεση τις επόμενες χρονιές, αλλά και σε αυτούς που θα συνεχίσουν να ξεσπιτώνονται και φέτος με τις μετακινήσεις και τις αποσπάσεις που θα ακολουθήσουν, προκειμένου να στελεχωθούν οι νέες δομές της υπηρεσίας (εποχικά κλιμάκια) αλλά και οι υπηρεσίες που αποδυναμώθηκαν από τις μεταθέσεις.

Αυτή είναι η «διαφάνεια» που επικαλείται το προεδρείο, με την οποία συμφωνούν και τα αιρετά μέλη που εκλέγονται από τους πυροσβέστες στα υπηρεσιακά συμβούλια μεταθέσεων.

Για τη στάση της Ε.Α.Κ.Π. απέναντι στους εκπροσώπους του κυβερνητικού συνδικαλισμού και τη συνέχιση του αγώνα μας

Αυτός είναι ο συνδικαλιστικός λόγος της Ε.Α.Κ.Π., απέναντι σε όλους αυτούς τους συμβιβασμένους συνδικαλιστές που φέρουν μεγάλη ευθύνη για την κατάργηση των δικαιωμάτων μας και την συνεχή υποβάθμιση της υπηρεσίας μας.

Απαντάμε με παράθεση στοιχείων, ντοκουμέντων και επιχειρημάτων, αλλά και με τα πραγματικά δεδομένα που τα ξέρουν πολύ καλά οι περισσότεροι συνάδελφοι μας, γιατί ήδη βιώνουν τις συνέπειες στο πετσί τους, με πρώτους απ’ όλους τους εκατοντάδες συναδέλφους που ξεσπιτώνονται.

Θα συνεχίσουμε όμως να απαντάμε στο συμβιβασμένο προεδρείο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. και με τους αγώνες μας για τα προβλήματα των συναδέλφων.

Θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε, να αγωνιζόμαστε και να διεκδικούμε, μαζί με τους πυροσβέστες που συσπειρώνονται και συμφωνούν με το διεκδικητικό πλαίσιο της Ε.Α.Κ.Π.

Όχι με «τα 8 άτομα» όπως ψευδώς αναφέρει το προεδρείο, άλλα με συναδέλφους όπως όλοι αυτοί που διαδήλωσαν στην ένστολη διαμαρτυρία της Ε.Α.Κ.Π. στην πύλη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στα τέλη του Γενάρη, για να μην ψηφιστεί ο νόμος 4662 που περιλαμβάνει όλες αυτές τις αρνητικές εξελίξεις, που επηρεάζουν σήμερα την πλειοψηφία των πυροσβεστών. Οι συνάδελφοι αυτοί που αναγκάστηκαν να μεταβούν στην Αθήνα από διάφορες περιοχές της χώρας με δικά τους έξοδα, για να δώσουν δυναμικό παρόν στην κινητοποίηση που οργάνωσε η Ε.Α.Κ.Π., γιατί τα προεδρεία της Ομοσπονδίας και των σωματείων στα οποία πληρώνουν τις συνδρομές τους για να προασπίσουν τα συμφέροντά τους, ήταν όπως πάντα ΑΠΑΝΤΕΣ ΑΠΟΝΤΕΣ και αντίθετοι στις διεκδικήσεις.

Η συγκεκριμένη ένστολη διαμαρτυρία της Ε.Α.Κ.Π. φαίνεται να ενόχλησε αρκετά το προεδρείο, αλλά και την κυβέρνηση που στηρίζει και για το λόγο αυτό επιχειρεί με ψεύδη να υποβαθμίσει την σημασία της και την συμμετοχή των πυροσβεστών σε αυτή. (Δείτε εδώ φωτογραφίες από την κινητοποίηση της Ε.Α.Κ.Π. στο Υπουργείο, που καταδεικνύουν τα ψεύδη του προεδρείου για δήθεν συμμετοχή μόνο 8 ατόμων.

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών, εκτιμά ότι πολύ σύντομα η πλειοψηφία των συναδέλφων:

Θα κατανοήσουν ότι, αν δεν υπήρχαν τέτοιου είδους «συνδικαλιστές» όπως αυτοί του προεδρείου και του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ., των σωματείων που το στηρίζουν και όσοι άλλοι συμπορεύονται μαζί τους, δεν θα μπορούσαν τόσο εύκολα η κυβέρνηση και η Πολιτική και Φυσική Ηγεσία, να καταργούν τα δικαιώματα μας.

Θα επιβάλλουν «lock down» από τα συνδικαλιστικά όργανα, στους ξεπουλημένους συνδικαλιστές που επιχειρούν να θάψουν τα δίκαια αιτήματά μας και «ΒΑΖΟΥΝ ΠΛΑΤΗ» για να ψηφίζονται τέτοια νομοθετήματα όπως ο κανονισμός μεταθέσεων και ο νόμος 4662. Όλους αυτούς που πρότειναν να ξεσπιτωνόμαστε με μεταθέσεις, με αντάλλαγμα ένα βαθμό ή ένα γαλόνι παραπάνω, γιατί πολύ απλά όλοι αυτοί ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΤΕΘΟΥΝ και να έχουν επιπτώσεις στην εργασιακή και οικογενειακή τους ζωή, ως αντάλλαγμα από το αλισβερίσι τους με την εκάστοτε κυβέρνηση.

Θα συσπειρωθούν με την Ε.Α.Κ.Π., για να αγωνιστούμε και να διεκδικήσουμε ουσιαστικές λύσεις σε όλα τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε εμείς οι πυροσβέστες, το Πυροσβεστικό Σώμα και η πυρασφάλεια της χώρας.

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ