ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020

Προοδευτικοί Οικονομολόγοι Ελλάδας: Πανελλαδική ημερήσια αποχή την Πέμπτη 18 Ιουνίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:17:00 μ.μ. | |
Προοδευτικοί Οικονομολόγοι Ελλάδας: Πανελλαδική ημερήσια αποχή την Πέμπτη 18 Ιουνίου
Από την αρχή της πανδημίας με πλήθος παρεμβάσεων αναδείξαμε ως παράταξη, τον κομβικό ρόλο του λογιστή-φοροτέχνη για να κρατηθεί η οικονομία της χώρας όρθια μέσω της επίλυσης όλων των μικρών και μεγάλων προβλημάτων των επαγγελματιών.

Οι συνάδελφοι με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και με κίνδυνο την υγεία τους, κλήθηκαν να μελετήσουν σε μικρό διάστημα εφαρμοστικές εγκυκλίους, νέες ΚΥΑ και υπουργικές αποφάσεις σε μια πρωτόγνωρη διαδικασία, που κανονικά θα χρειαζόταν χρόνια μελέτης. Στον εγκληματικά λανθασμένο σχεδιασμό και στις συνεχείς αναβολές ήρθαν να προστεθούν ο κυκεώνας προβλημάτων στις εκάστοτε πλατφόρμες, τα κενά στις αποφάσεις, η παντελής έλλειψη συντονισμού και ενημέρωσης απ’ την πλευρά των εκάστοτε υπευθύνων από τα υπουργεία και ο πρωτοφανής εμπαιγμός των συναδέλφων με τα voucher τηλεκπαίδευσης για την ενίσχυση τους.

Παρά την αντίδραση του συνόλου των λογιστών-φοροτεχνών και την γενικότερη κοινωνική κατακραυγή όλου του προηγούμενου διαστήματος, η κυβέρνηση συνεχίζει να κωφεύει και να φορτώνει επιπροσθέτως τον κλάδο με νέες εξοντωτικές υποχρεώσεις και σε προθεσμίες που δεν υπάρχει περίπτωση να μπορέσει να ανταποκριθεί κάποιος, την στιγμή κιόλας που τρέχουν οι φορολογικές δηλώσεις, η απόδοση του Φ.Π.Α και λοιπές φορολογικές υποχρεώσεις, ποντάροντας στον κοινωνικό αυτοματισμό.

Η διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου με χαρακτηριστική ολιγωρία έμεινε ουραγός των εξελίξεων και απλός παρατηρητής της πρωτοφανούς αυτής κατάστασης για άλλη μια φορά. Η ενδοτικότητα και η παροιμιώδης αδιαφορία του κ. Κόλλια και των συν αυτώ συνεχίζει να αφήνει τον πλέον σημαντικό κλάδο του ΟΕΕ απροστάτευτο να βιώνει τα παραπάνω, επιτρέποντας στους συναδέλφους να αναρωτιούνται για το αν ο πρόεδρος εκπροσωπεί το θεσμό ή τις προσωπικές του συμπολιτευτικές φιλοδοξίες.

Καλούμε το σύνολο των λογιστών-φοροτεχνικών σε συμμετοχή στην πανελλαδική ημερήσια αποχή την Πέμπτη 18 Ιουνίου, και τους υπόλοιπους οικονομολογικούς επαγγελματικούς συλλόγους σε έμπρακτη στήριξη.

Απαιτούμε άμεσα την ανακοίνωση νέου ρεαλιστικού χρονοδιαγράμματος υποβολής κάθε μορφής δηλώσεων που δεν θα προσβάλει την αξιοπρέπεια των συναδέλφων.

Σε αυτές τις ώρες, είναι χρέος του φορέα, των συλλόγων και των ενώσεων, να υπερασπιστούν την αξιοπρέπεια και την επιβίωση των συναδέλφων, ώστε να σταλεί το μήνυμα στην κυβέρνηση να μην αντιμετωπίζει τον κλάδο σαν πολίτες-επαγγελματίες Β’ κατηγορίας ή σαν μουλάρια κατά τον στίχο του Βάρναλη.

Από την Γραμματεία των Προοδευτικών Οικονομολόγων Ελλάδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ