ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020

Τμήμα Υγείας ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας: Συμμετέχουμε στην 24ωρη πανυγειονομική απεργία την Τρίτη 16/6

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:43:00 π.μ. | | | |
Τμήμα Υγείας ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας: Συμμετέχουμε στην 24ωρη πανυγειονομική απεργία την Τρίτη 16/6
Την Τρίτη 16 Ιουνίου έχει προκηρυχθεί 24ωρη Πανελλαδική Υγειονομική Απεργία για την υπεράσπιση του δημόσιου συστήματος υγείας και την ακύρωση των νεοφιλελεύθερων κυβερνητικών σχεδιασμών.

Διεκδικούμε:

· Αύξηση της τακτικής χρηματοδότησης για την υγεία κατά 1 δις € (0,5% του ΑΕΠ) για το 2020, στην προοπτική της σύγκλισης με τους μέσους όρους της Ευρώπης στις δημόσιες δαπάνες υγείας.

· Προκηρύξεις μόνιμου προσωπικού 4000 για το 2020 και ενός αντίστοιχου αριθμού για τα επόμενα χρόνια. Το «νέο ΕΣΥ» για το οποίο επαίρεται η κυβέρνηση ότι έφτιαξε, αυτό που η ίδια φρόντισε συνειδητά να ισοπεδώσει στα χρόνια των μνημονίων, δε μπορεί να υπάρξει αν δεν ενισχυθεί επαρκώς με ανθρώπινο δυναμικό.

· Αξιοποίηση και ενίσχυση κλινών ΜΕΘ, ενίσχυση υποδομών και ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού

· Ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης στην ΠΦΥ, ενίσχυση των ΚΥ, ανάπτυξη του θεσμού του οικογενειακού γιατρού και των ΤΟΜΥ, την εκπόνηση σχεδίου για κατ΄ οίκον φροντίδα χρονίων ασθενών. Επάρκεια των Κ.Υ. σε εργαστηριακές υποδομές.

· Αναβάθμιση των αποδοχών των γιατρών και του υπόλοιπου προσωπικού στο ΕΣΥ, που θα περιλαμβάνει σταδιακή αποκατάσταση μισθολογικών απωλειών, επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας , ένταξη στα ΒΑΕ των υγειονομικών. Για να αισθανθούν οι άνθρωποι του ΕΣΥ ότι αναγνωρίζει έμπρακτα η Πολιτεία την προσφορά τους.

Ειδικά για τον Νομό μας ζητάμε:

• Να γίνουν άμεσα οι κρίσεις για την πρόσληψη των 23 ειδικευμένων γιατρών του Νοσοκομείου Αργολίδας (Άργους- Ναυπλίου).

• Να προκηρυχθούν όλες οι κενές θέσεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας του Νομού, με ειδική μοριοδότηση για τις/τους υπηρετούντες επικουρικού προσωπικού και των Συμβασιούχων ΟΑΕΔ.

· Ειδικότερα για τα Κέντρα Υγείας Άργους, Ναυπλίου, Κρανιδίου και τις ΤΟΜΥ Άργους και Ναυπλίου, πρέπει άμεσα να προσληφθεί επικουρικό νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό μέχρι την πλήρωση των κενών οργανικών θέσεων, καθώς αντιμετωπίζουν σοβαρά ζητήματα λειτουργίας.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ