ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 16 Ιουνίου 2020

Εκπληκτικό: Εντοπίσθηκε ύφαλος στην Αυστραλία με 64.000 θαλάσσιες χελώνες (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:41:00 μ.μ. | |
Εκπληκτικό: Εντοπίσθηκε ύφαλος στην Αυστραλία με 64.000 θαλάσσιες χελώνες (βίντεο)
Το μεγαλύτερο κοπάδι πράσινων θαλάσσιων χελωνών καταγράφηκε σε βίντεο μέσω drone, στον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο της Αυστραλίας. Πρόκειται για είδος υπό εξαφάνιση.


Στον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο της Αυστραλίας καταγράφηκαν σε βίντεο 64.000 θαλάσσιες χελώνες, ο μεγαλύτερος αριθμός που έχει καταγραφεί ποτέ. Οι πράσινες θαλάσσιες χελώνες είναι είδος υπό εξαφάνιση.

Σύμφωνα με το boredpanda, οι μετρήσεις έγιναν από ερευνητές, στο νησί Raine της Αυστραλίας με τη βοήθεια ενός drone. Οι ερευνητές ήταν έκπληκτοι όταν ανακάλυψαν ότι ο αριθμός του πληθυσμού των χελωνών ήταν 64.000, αφού στο παρελθόν μετρήσεις είχαν δείξει ότι υπήρχαν 36.000 χελώνες

Οι λάθος μετρήσεις του παρελθόντος, οφείλονται σε μη ακριβείς μεθόδους μέτρησης των θαλάσσιων χελωνών.

Οι χελώνες πηγαίνουν στο νησί των υφάλων όταν πρέπει να γεννήσουν τα αυγά τους, από τον Νοέμβριο έως τον Μάρτιο.

Μια χελώνα γεννάει έως 600 αυγά ανά σεζόν. Οι ίδιες τοποθετούν τα αυγά στην άμμο και έπειτα εξαφανίζονται στην θάλασσα, αφήνοντάς τα να εκκολαφθούν στον ήλιο και τη ζεστή άμμο.

Τα ζώα έχουν μήκος έως 1,4 μέτρα, ζυγίζουν περίπου 160 κιλά και ζουν έως και 50 χρόνια. Το κοραλλιογενές νησί των 21 στρεμμάτων αποτελεί ένα εθνικό πάρκο, μαζί με άλλα δύο γειτονικά νησιά.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ