ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 16 Ιουνίου 2020

Διήμερο με άστατο καιρό τα απογεύματα θα επηρεάσει και την Αργολίδα (πρόγνωση μέχρι την Κυριακή)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:44:00 π.μ. | |
Διήμερο με άστατο καιρό τα απογεύματα θα επηρεάσει και την Αργολίδα (πρόγνωση μέχρι την Κυριακή)
«Χαλάει» ο καιρός καθώς η αστάθεια που επικρατεί στην ατμόσφαιρα θα οδηγήσει στην εκδήλωση τοπικών καταιγίδων μικρής διάρκειας σε αρκετες περιοχές της χώρας τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες σήμερα Τρίτη αλλά και την Τετάρτη που αναμένονται να επηρεάσουν και την Αργολίδα.



Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα σταματήσουν, όμως και αύριο Τετάρτη αναμένεται να εκδηλωθούν καταιγίδες στις ίδιες περιοχές ήδη από τις προμεσημβρινές ώρες, σύμφωνα με το meteo.gr.

Στην Νότια Ελλάδα το πρωί της Τρίτης 16/06 παρατηρείται υψηλή συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης. Η στροφή και ενίσχυση των ανέμων από βορειοδυτικές διευθύνσεις το απόγευμα της Τρίτης 16/06 θα απομακρύνει το νέφος σκόνης, βελτιώνοντας την ποιότητα του αέρα στις Κυκλάδες, στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη.

Αναλυτικά ο καιρός

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τοπικές βροχές αναμένονται στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά από το μεσημέρι.

Τα φαινόμενα στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη θα είναι κατά τόπους ισχυρά και ενδεχομένως θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Οι συγκεντρώσεις σκόνης στα νοτιοανατολικά θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 16 έως 29, στη Θεσσαλία από 17 έως 32, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 16 έως 30, στα νησιά του Ιονίου από 17 έως 25, στην Κρήτη και στη Ρόδο από 17 έως 31 και στα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου από 18 έως 28 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Ανατολικό Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 έως 5 μποφόρ. 

Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ, όμως στα κεντρικά και βόρεια το μεσημέρι και απόγευμα θα στραφούν σε νότιους 3 έως 5 μποφόρ.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική, το μεσημέρι και απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι το μεσημέρι και απόγευμα θα στραφούν σε νότιους 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 21 έως 30 βαθμούς.

Τι λέει η ΕΜΥ για την εξέλιξη των καιρικών συνθηκών μέχρι και την Κυριακή;

ΤΕΤΑΡΤΗ 17-06-2020

Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και
απογευματινές ώρες, οπότε και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ, ενώ στα υπόλοιπα θα είναι νότιοι 3 με 4 μποφόρ που βαθμιαία θα γίνουν μεταβλητοί.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

ΠΕΜΠΤΗ 18-06-2020

Στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος καιρός. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικά θα αυξηθούν και στα βόρεια ηπειρωτικά, στα δυτικά ορεινά, καθώς και στο βορειοανατολικό Αιγαίο θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 με 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19-06-2020


Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα βορειοανατολικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια 6 με 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα άνοδο.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20-06-2020

Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε και θα εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι στα βορειοανατολικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα νότια.

ΚΥΡΙΑΚΗ 21-06-2020
Αρχικά γενικά αίθριος καιρός. Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές.

Μέχρι πότε θα συνεχιστεί η αστάθεια και πώς θα εξελιχθεί ο καιρός μέχρι και την Κυριακή; Δείτε στο βίντεο όσα λέει ο Σάκης Αρναούτογλου:
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ