ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020

ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας: Η ΝΔ δεν έχει κανένα σχέδιο για μόνιμες προσλήψεις στη Δημόσια Υγεία

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:37:00 μ.μ. | | |
ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας: Η ΝΔ δεν έχει κανένα σχέδιο για Μόνιμες Προσλήψεις στη Δημόσια Υγεία
Τον Απρίλιο του 2019, το Υπουργείο Υγείας είχε ήδη προχωρήσει σε κατανομή, ανά ΥΠΕ, 1300 Μόνιμων Θέσεων Λοιπού Ιατρικού Προσωπικού, και μέσα Μαΐου 2019, ήταν ήδη έτοιμη η σχετική Προκήρυξη. Αντίστοιχα, είχε ετοιμαστεί και η Προκήρυξη 904 Θέσεων Γιατρών, η οποία εκδόθηκε και ανακοινώθηκαν και οι ημερομηνίες κατάθεσης Δικαιολογητικών. 

Να θυμίσουμε, δε, ότι όλες οι θέσεις είχαν έγκριση ΠΥΣ και διασφαλισμένη τη χρηματοδότηση τους. Δυστυχώς όμως, η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόλαβε να καταθέσει την προκήρυξη για το Λοιπό Προσωπικό στο ΑΣΕΠ, ενώ η προκήρυξη για το Ιατρικό Προσωπικό πάγωσε, λόγω της προκήρυξης Εκλογών.

Από τότε έχει περάσει ένας ολόκληρος χρόνος και η Κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχει κάνει τίποτα ώστε να προχωρήσουν οι μόνιμες προσλήψεις στη Δημόσια Υγεία, που είχαν δρομολογηθεί. Το μόνο που «υποχρεώθηκε» να κάνει είναι να βγάλει «με μικρές προσθήκες» την Προκήρυξη των Γιατρών- 940 Θέσεις, αλλά για τη Προκήρυξη των 1350 Θέσεων Λοιπού Προσωπικού, ούτε φωνή, ούτε ακρόαση.

Έτσι ενώ όλες οι Προκηρύξεις, οι 940 των Γιατρών, οι 46 του ΕΚΑΒ, οι 150 σε φορείς όπως ο ΟΚΑΝΑ και οι 1300 Λοιπού Προσωπικού, έχουν εγκριθεί και χρηματοδοτηθεί από τη Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, η Κυβέρνηση της Ν.Δ δεν έχει κάνει ΤΙΠΟΤΑ για να εγκρίνει μόνιμες προσλήψεις και με Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου δεν εγκρίνει ούτε ένα ευρώ για αυτό το σκοπό.

Την Κυβέρνηση, έχουν αναλάβει να τη βγάλουν από τη δύσκολη θέση, πλήθος site και ΜΜΕ, όπου προσπαθούν να κρύψουν ότι η ΝΔ δεν έχει κανένα σχέδιο και Προγραμματισμός για την ενίσχυση των Δημόσιων Δομών Υγείας με Μόνιμο Προσωπικό. Τελικά δεν πάνε χαμένα τα τόσα εκατομμύρια που πήραν.

Και μετά το «διάλλειμα» με τα χειροκροτήματα για τους ήρωες με τια πράσινες και άσπρες μπλούζες, και τη φιλότιμη προσπάθεια πλήθος «έγκυρων» Δημοσιογράφων να μας πείσουν ότι ο κ. Μητσοτάκης στηρίζει το Δημόσιο ΕΣΥ, η Κυβέρνηση ξέχασε τις δεσμεύσεις στους ήρωες και ξανάβαλε στο τραπέζι τα ΣΔΙΤ και τις Ιδιωτικοποιήσεις, σαν βασικού πυλώνες της πολιτικής που θα εφαρμοστεί στην Υγεία το επόμενο διάστημα. Η επαναφορά των Εργολάβων, άλλωστε, ήταν το πρώτο βήμα επαναφοράς στη «κανονικότητα» του Επιτελικού Κράτους της Ν.Δ. 


ΣΥ.ΡΙΖ.Α Αργολίδας








Ανακοίνωση του Τμήματος Υγείας της ΝΕ Αργολίδας
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ