ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σε Αργολίδα και Αρκαδία το διαδικτυακό σεμινάριο για τον Σακχαρώδη Διαβήτη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:22:00 μ.μ. | |
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το διαδικτυακό σεμινάριο για τον Σακχαρώδη Διαβήτη σε Αργολίδα και Αρκαδία
Με τη διαδικτυακή συμμετοχή 40 φαρμακοποιών από τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους Αργολίδας και Αρκαδίας ολοκληρώθηκε, με πολύ μεγάλη επιτυχία, το δεύτερο από τα διαδικτυακά σεμινάρια με θέμα «Η φαρμακευτική φροντίδα του Σακχαρώδους Διαβήτη», που πραγματοποιεί ο ΠΦΣ και το ΙΔΕΕΑΦ, σε συνεργασία με τοπικούς φαρμακευτικούς συλλόγους και εκπαιδευτή τον κ. Διαμαντή Κλημεντίδη, φαρμακοποιό, MSc in Clinical Pharmacy.

Ο κύκλος αυτός των σεμιναρίων εντάσσεται στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα 2020 του ΠΦΣ και του ΙΔΕΕΑΦ και έχει προσαρμοστεί πλήρως στις νέες συνθήκες που έχουν επιβληθεί από την πανδημία. Για τον λόγο αυτό υλοποιούνται μέσω του διαδικτύου σε ζωντανή μετάδοση (LIVE) με δυνατότητα ενεργούς συμμετοχής των φαρμακοποιών, διατυπώνοντας τις ερωτήσεις τους είτε γραπτά, είτε προφορικά (σε πραγματικό χρόνο).

Χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος του ΠΦΣ, κ. Απόστολος Βαλτάς, ο πρόεδρος του ΙΔΕΕΑΦ, κ. Σεραφείμ Ζήκας, η πρόεδρος του Φ.Σ. Αργολίδας, κα Αριστέα Κατσουλάκου και η πρόεδρος του Φ.Σ. Αρκαδίας, κα Βασιλική Φράγκου.

Όπως επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Βαλτάς, « Συνεχίζουμε την επιμορφωτική δράση μας για τους φαρμακοποιούς. Η πανδημία του κορωνοϊου COVID -19 απέδειξε ότι η συμβολή Φαρμακοποιού είναι καθοριστική σε θέματα Δημόσιας Υγείας . Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται και τα σεμινάρια για τη φαρμακευτική φροντίδα του Σακχαρώδους Διαβήτη και οι Φαρμακοποιοί μπορούν να αποτελέσουν στιβαρό σύμμαχο του ασθενούς με διαβήτη και πολύτιμο κρίκο της θεραπευτικής ομάδας που θα αναλάβει τη φροντίδα του».

Το πρόγραμμα του σεμιναρίου περιλάμβανε τις εξής ενότητες :

• Τι είναι ο Σακχαρώδης Διαβήτης
• Φαρμακολογία των Αντιδιαβητικών φαρμάκων
• Οι εναλλακτικές θεραπείες στον Διαβήτη: ποιες συμπληρωματικές προσεγγίσεις έχουν τεκμήρια αποτελεσματικότητας;
• Διατροφή, Άσκηση, Συμπληρώματα
• Βασικά σημεία της επικοινωνίας με τον ασθενή με Διαβήτη & στοιχεία Συμβουλευτικής.

Mέσω του σεμιναρίου οι φαρμακοποιοί πιστοποιούνται για την παρακολούθηση και τη λήψη της μοριοδότησης 2 μόρια συνεχιζόμενης εκπαίδευσης από το ΙΔΕΕΑΦ.

Χορηγός του σεμιναρίου είναι η εταιρεία Ascensia Diabetes Care.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ