ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 2 Ιουνίου 2020

Β. Διαμαντόπουλος: Μηδενικά κρούσματα ελονοσίας στην Περιφέρεια τα τελευταία χρόνια

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:00:00 μ.μ. | | |
Β. Διαμαντόπουλος: Μηδενικά κρούσματα ελονοσίας στην Περιφέρεια
Δεν υφίσταται κανένα πρόβλημα ελονοσίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου βεβαιώνει ο προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Βασίλης Διαμαντόπουλος, γιατρός δημόσιας υγείας ΕΣΥ, σε δηλώσεις τις οποίες έκανε με αφορμή σχετικές αναφορές στον Τύπο, που είδαν το φως της δημοσιότητας την περασμένη εβδομάδα.

Ο Β. Διαμαντόπουλος κάνει λόγο για μηδενικά κρούσματα στην Περιφέρεια τα τελευταία χρόνια, καθώς σε αυτή λειτουργεί “Κέντρο παρακολούθησης – οργάνωσης μηχανισμού επαγρύπνησης και ταχείας αντίδρασης για την διαχείριση επιδημιολογικών κινδύνων που προκύπτουν από έντομα διαβιβαστές”, ενώ εφαρμόζονται παράλληλα και ολοκληρωμένα προγράμματα καταπολέμησης των κουνουπιών.

Οπως σημειώνει σχετικά, οι έλεγχοι είναι πυκνοί μεταξύ των μεταναστών, ενώ όσον αφορά ενδεχόμενα κρούσματα στον μεταναστευτικό πληθυσμό, αυτά αντιμετωπίζονται έγκαιρα, προκειμένου να αποφευχθεί μετάδοση στον εγχώριο πληθυσμό.

Αναφορικά με την κουνουποκτονία στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Β. Διαμαντόπουλος επισημαίνει ότι τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά, καθώς αυτή εφαρμόζεται με όλες τις σύγχρονες μεθόδους -με ελικόπτερα, με drones, και με άλλα συστήματα-, τονίζοντας ότι φέτος η Περιφέρεια θα διαθέσει 2.000.000 ευρώ για το εν λόγω πρόγραμμα, το οποίο θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με τους δήμους των πέντε Περιφερειακών Ενοτήτων. Τονίζει, ωστόσο, ότι είναι υποχρέωση και των δήμων να εκτελέσουν και τα δικά τους προγράμματα για το αστικό περιβάλλον.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ