Τρίτη, 16 Ιουνίου 2020

Ενημέρωση από το Σωματείο Υπαλλήλων Καφεζυθεστιατορίων - Ξενοδοχείων Ύπνου Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:37:00 μ.μ. | |
Ενημέρωση από το Σωματείο Υπαλλήλων Καφεζυθεστιατορίων - Ξενοδοχείων Ύπνου Ναυπλίου
Το Σωματείο Υπαλλήλων Καφεζυθεστιατορίων - Ξενοδοχείων Ύπνου Ναυπλίου θα ήθελε να ενημερώσει τους συναδέλφους – συναδέλφισσες ,ότι εκδόθηκε η διευκρινιστική ΚΥΑ για τις επαναπροσλήψεις στον κλάδο του Επισιτισμού – Τουρισμού.

Αναλυτικά περιλαμβάνει τα εξής:

· Για ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που θα επαναλειτουργήσουν φέτος, οι εργοδότες υποχρεούνται από σήμερα να κάνουν τις επαναπροσλήψεις του συνόλου του προσωπικού που εργάστηκε το 2019 και να προχωρήσουν στην αναστολή της σύμβασης.

Όσο ανεβαίνουν οι πληρότητες θα ενεργοποιούνται οι συμβάσεις των εργαζομένων και θα γυρνούν στην δουλειά τους.

· Όσες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις δεν ανοίξουν οι εργαζόμενοι μόνοι τους θα δηλώσουν στην πλατφόρμα της "Εργάνη" τα στοιχεία τους για να πάρουν τα 534€ έως 30/09/2020.

Η ένσταση μας λοιπόν εδώ είναι πως πρέπει το Υπουργείο να ξεκαθαρίσει πως όσοι συνάδελφοι ανήκουν σε αυτή την κατηγορία ΔΕΝ ΧΑΝΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΟΥ 2021.

· Οι συνάδελφοι που δουλεύουν εποχικά σε 12μηνης λειτουργίας ξενοδοχεία είναι κυριολεκτικά στον αέρα καθώς δεν έχουν το δικαίωμα επαναπρόσληψης, επομένως είναι στην διακριτική ευχέρεια του εργοδότη η επαναπρόσληψη τους και η αναστολή σύμβασης μέχρι 30/07/2020 καθώς δεν αναγνωρίζεται η εποχικότητα στην εργασία τους.

Οι συνάδελφοι στον Επισιτισμό και την εστίαση είναι σε πιο δύσκολη

θέση αφού κατά το Υπουργείο δεν είναι εποχικά εργαζόμενοι παρόλο που δουλεύουν σε εποχικές επιχειρήσεις δεν υποχρεώνει τους εργοδότες σε επαναπρόσληψη παρά μόνο όσοι δεν βρουν δουλειά θα είναι δικαιούχοι ενός επιδόματος διάρκειας τριών (3) μηνών (Ιούνιο – Ιούλιο – Αύγουστο) στο ύψος του επιδόματος ανεργίας (399€) χωρίς να εξηγεί αν οι συνάδελφοι αυτοί θα έχουν το δικαίωμα επιδότησης ανεργίας τον χειμώνα του 2020.

Η Διοίκηση του Σωματείου μας καλεί τους όλους τους συναδέλφους, συναδέλφισσες σε ετοιμότητα και εγρήγορση γιατί : ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΧΑΡΙΣΤΕΙ ΟΛΑ ΘΑ ΤΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΑΓΩΝΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

                 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                       Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ     ΣΜΥΡΝΙΩΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ