ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020

Επιτροπή αγώνα Επισιτισμού τουρισμού Αργολίδας: "Οι κινητοποιήσεις δεν τελειώνουν σήμερα. Σήμερα αρχίζουν"

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:13:00 π.μ. |
Επιτροπή αγώνα Επισιτισμού τουρισμού Αργολίδας: "Οι κινητοποιήσεις δεν τελειώνουν σήμερα. Σήμερα αρχίζουν"
Η Επιτροπή Αγώνα χαιρετίζει τις μαζικές δυναμικές κινητοποιήσεις των εργαζόμενων του κλάδου που πραγματοποιήθηκαν χθες στις 10/6 στο υπουργείο εργασίας στην Αθήνα.

Οι κινητοποιήσεις δεν τελειώνουν σήμερα. Σήμερα αρχίζουν. Κάθε περιοχή, κάθε χώρος δουλειάς να εξοπλιστεί το ταχύτερο με υπομονή και επιμονή, με σχέδιο για οργάνωση ενός αγώνα που θα είναι μακρύς και δύσκολος. Να απευθυνθούμε μέχρι και στον τελευταίο συνάδελφο. Να μιλήσουμε για την ευθύνη που έχει ο καθένας απέναντι στην τάξη του, στον κλάδο του, στους συναδέλφους του, στην οικογένειά του. 

Να μην πιστέψουμε λέξη από αυτούς που θεωρούν δικαίωση να πάρουμε ένα ξεροκόμματο κι αυτό για δυο-τρεις μήνες. Να επιστρέψουμε τις υποσχέσεις της κυβέρνησης, των κομμάτων που στηρίζουν τη μεγαλοεργοδοσίας και όσων μέσα στο δικό μας κίνημα τις παπαγαλίζουν, ως ΑΘΛΙΑ ΨΕΜΑΤΑ».

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, να συμμετάσχουν στο σημερινό συλλαλητήριο που καλεί το Συνδικάτο Γάλακτος–Τροφίμων-Ποτών Αργολίδος, στην πλατεία Καποδίστρια στις 7, στο Ναύπλιο.

Να αποκτούμε εμπιστοσύνη μονάχα σε αυτούς που ήταν δίπλα μας και στάθηκαν στο πλάι μας όλο αυτό το διάστημα αλλά και τα προηγούμενα χρόνια. Κι αν αυτοί που βάλαμε μπροστά δεν κάνουν, να τους αλλάξουμε.

Το σωματείο Καφεζυθεστιατορίων Ξενοδοχείων Ύπνου Ναυπλίου παρόλο που καλούσε στη χθεσινή κινητοποίηση στην Αθήνα, δεν φρόντισε να οργανωθεί και να ανακοινωθεί σημείο συνάντησης και ώρα αναχώρησης, έτσι ώστε να γίνει πιο μαζικό και να αγκαλιαστεί από την πλειοψηφία των συναδέλφων στις επιχειρήσεις στην περιοχή.

Η κυβέρνηση ικανοποίησε όλες τις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων.

- Ακύρωσε κάθε συλλογική ρύθμιση που υπήρχε και όριζε τη ζωή μας μέσα κι έξω από τη δουλειά. Έδωσε τη δυνατότητα σε ξενοδόχους και μεγαλοεστιάτορες να επαναπροσλαμβάνουν αν θέλουν, όποιον εργαζόμενο θέλουν, όποτε θέλουν.

- Γκρέμισε το εισόδημα εργαζομένων και ανέργων στα 400 και 500 ευρώ. Πληρώνει για λογαριασμό των εργοδοτών, από χρήματα του λαού, αντί για μισθό ψίχουλα.

- Επέτρεψε στους εργοδότες να μην ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους στέλνοντας στην ανεργία εκατοντάδες χιλιάδες εποχικούς εργαζόμενους, αφαιρώντας τους τη δυνατότητα να επιβιώσουν τον ερχόμενο χειμώνα.

- Έδωσε χρήμα σε όσους αποφασίσουν να ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους, χωρίς να ξοδέψουν δεκάρα από το μεγαλύτερο μέρος των 120 δις που έβαλαν στα σεντούκια τους τα τελευταία χρόνια.

- Τους απάλλαξε από φορολογικές υποχρεώσεις κι από τις ασφαλιστικές εισφορές μας.

- Τους έδωσε τη δυνατότητα να μας απασχολούν αν θέλουν, όποτε, όπως και όσο θέλουν.

Απαιτούμε:

· Επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων στις ημερομηνίες προβλέπουν οι Συλλογικές Συμβάσεις.

· Να τηρηθούν όλες οι κλαδικές συλλογικές συμβάσεις στα Ξενοδοχεία και στα επισιτιστικά καταστήματα.

· Η εργοδοσία και το κράτος να καλύψουν το εισόδημα των ανέργων και των εργαζομένων στα ξενοδοχεία και τον επισιτισμό.

· Να καταργηθούν όλες οι αντεργατικές διατάξεις των ΠΝΠ. 

· Επίδομα ανεργίας 600€για όλους τους ανέργους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

· Αναστολή πληρωμών σε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, τράπεζες, εφορία.

· Να απαγορευτούν οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις στα λαϊκά νοικοκυριά.

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας!

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ