Τρίτη, 2 Ιουνίου 2020

Μάνα και κόρη έκαναν αγορές από την Παλλήνη μέχρι τη Σπάρτη με πλαστά χαρτονομίσματα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:29:00 μ.μ. | |
Μάνα και κόρη έκαναν αγορές από την Παλλήνη μέχρι την Αργολίδα με πλαστά χαρτονομίσματα
Οι γυναίκες ηλικίας 62 και 29 ετών (μητέρα και κόρη) συνελήφθησαν στην Σπάρτη. Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δύο γυναίκες πήγαν χθες το απόγευμα σε κατάστημα στην Σπάρτη και προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν συναλλαγή μικρής αξίας, χρησιμοποιώντας παραχαραγμένο χαρτονόμισμα των 50 ευρώ. 

Όμως, ο ιδιοκτήτης του καταστήματος αντελήφθη ότι το χαρτονόμισμα ήταν παραχαραγμένο και ειδοποίησε την Αστυνομία. Έπειτα από λίγη ώρα αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος Λακωνίας, εντόπισαν τις δύο γυναίκες, οι οποίες επέβαιναν σε Ι.Χ. αυτοκίνητο και τις συνέλαβαν. 

Στην κατοχή τους βρέθηκαν, σύμφωνα με την Αστυνομία, 22 αμφιβόλου γνησιότητας χαρτονομίσματα των 50 ευρώ και το χρηματικό ποσό των 220 ευρώ.

Στο πλαίσιο των ερευνών που πραγματοποίησαν αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, προέκυψε ότι οι δύο συλληφθείσες πραγματοποίησαν στο Πέραμα Αττικής, στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας και στην κοινότητα Πελλάνα της Λακωνίας συναλλαγές, με αμφιβόλου γνησιότητας χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, τα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν. 

Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης, ενώ οι αστυνομικοί του τμήματος Ασφάλειας συνεχίζουν τις έρευνες για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων, αλλά και για το πώς προμηθεύτηκαν τα χαρτονομίσματα.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ