ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020

Ταξίδι από το Γαλατά στην Ερμιόνη με οδηγό τον Παυσανία

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:54:00 π.μ. | | | |
Από το Γαλατά στην Ερμιόνη με οδηγό τον Παυσανία
Και ποιος δεν έχει πάει στον όμορφο Πόρο! Και ποιος δεν έχει δει το ηλιοβασίλεμα από το γραφικό λιμάνι του πευκοφυτεμένου νησιού! Ελάχιστοι όμως γνωρίζουν το βουνό απέναντι, πίσω από το οποίο δύει ο ήλιος τα δειλινά (και για το οποίο οι ντόπιοι έχουν πλάσει ένα σωρό ιστορίες για ξαπλωμένες πριγκίπισσες και λοιπά τρυφερά).

Αδέρες και Τροιζήνα

Λέγεται όρος Αδέρες, είναι παντελώς άγνωστο στους ταξιδιώτες και ξεκινάει από το Δίδυμο για να καταλήξει στη θάλασσα απέναντι από την Ύδρα. Στην αρχαιότητα λεγόταν Φορβάντιον όρος και ήταν περισσότερο γνωστό από σήμερα αφού στα μυθικά του γεμάτα άγρια θηρία δάση κυνηγούσε ο διασημότερος ήρωας της αρχαίας Αθήνας, ο Θησέας. Μάλιστα! Και αυτό γιατί στους ανατολικούς πρόποδες των Αδερών, σε μια θαυμάσια τοποθεσία με θέα και τρεχούμενα νερά ήταν χτισμένη η σπουδαία και ξακουστή Τροιζήνα, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Θησέας, γιος του Αθηναίου βασιλιά Αιγέα και της τροιζηνοπούλας πριγκίπισσας Αίθρας.

Η Τροιζήνα βρίσκεται πολύ κοντά στο Γαλατά και μπορείτε ξεκινώντας από το ομώνυμο ωραίο χωριό να ανεβείτε ως τις Αδέρες για να γνωρίσετε καλύτερα το βουνό, ακολουθώντας μάλιστα τη διαδρομή του Παυσανία, ο οποίος πήγε από την Τροιζήνα «δια των ορέων εις Ερμιόνην».

Καλύτερα όμως μην ψάχνετε τον δρόμο μέσα στο χωριό.
Ακολουθήστε τον κεντρικό παραλιακό ασφαλτόδρομο μετά το Γαλατά, απολαύστε τα παραθαλάσσια τοπία με τα μικρά νησάκια και τι αμμουδιές, χαζέψτε λίγο στο περιλάλητο Λεμονόδασος, με τα σπιτάκια που ξεφυτρώνουν ανάμεσα στις λεμονιές και τους ελαιώνες και λίγο πριν τον μικρό οικισμό της Σαρωνίδας στρίψτε δεξιά στον χωματόδρομο ακολουθώντας την πινακίδα που γράφει “Προς ΟΤΕ”.

Αυτό που θα δείτε καθώς ανηφορίζετε αξίζει οπωσδήποτε τον κόπο. Θέα, θέα θέα! Τι θέα μεγαλοδύναμε! Μπροστά σας σε κάθε στροφή θα ξεδιπλώνεται μια πανοραμική εικόνα ολόκληρου του Αργοσαρωνικού, με τον Πόρο και τη Ύδρα να πλέουν ακίνητα στο ήσυχο Μυρτώο, τον ήλιο να παίζει στους ελαιώνες και το άρωμα από τα πουρνάρια, τις φασκομηλιές και τα φθινοπωρινά βοτάνια να πλημμυρίζει τον λεπτό αέρα του βουνού.
Κατηφορίζοντας προς Ερμιόνη


Ο δρόμος είναι θαυμάσιος και μπορείτε είτε να κατέβετε στο χωριό Ηλιόκαστρο είτε, ακόμη καλύτερα, αν δεν έχετε δει τον αρχαιολογικό χώρο, στην Τροιζήνα. Σκοπός σας είναι να φτάσετε στη Ερμιόνη ακολουθώντας τον παραλιακό ασφαλτόδρομο, οποίος θα σας οδηγήσει σε θαυμάσια τοπία με τους καλαμιώνες τα διβάρια και τις λιμνοθάλασσες της Θερμησιάς, θα σας φέρει σε ερημικές αμμουδιές στεφανωμένες με αλμυρίκια και ελαιώνες, στα βότσαλα της Δάρδιζας, θα σας οδηγήσει στα γαλήνια χωράφια της Αργολίδας με τις μελιτζανιές και τις αμέτρητες ροδιές οι οποίες αυτή την εποχή έχουν βαριά τα κλαριά τους από τους ροζέ καρπούς τους.
Ερμιόνη

Η Ερμιόνη θα είναι το τέλος της διαδρομής σας με τα παλιά καπετανόσπιτα του λόφου, με τις κεραμιδένιες στέγες και τα στενά παράθυρα, με τα σοκάκια στα Μαθράκια, στις υπέροχες παραθαλάσσιες ταβέρνες. Θα τελειώσετε με ένα προσκύνημα στον αρχαίο θεό της θάλασσας, το ιερό του οποίου βρισκόταν στο κατάφυτο με πεύκα ακρωτήριο Μπίστι. Η βόλτα στο αρωματισμένο άλσος δίπλα στο κύμα θα σας αποκαλύψει τα λιγοστά λείψανα του αρχαίου ναού του Ποσειδώνα, έναν από τους πολλούς ναούς της αρχαίας Ερμιόνης (το 150 μ.Χ. υπήρχαν εδώ 17 αρχαίοι ναοί και ιερά). Από τον κάβο η θέα στην Ύδρα μέσα από τον πευκώνα είναι πραγματικά μοναδική. Ό,τι πρέπει για να σφραγίσει μια υπέροχη βόλτα.

Στην Αργολίδα. 

Στον Γαλατά θα φτάσετε οδικώς μέσω Παλαιάς Επιδαύρου. Για τις ορεινές διαδρομές στο όρος Αδέρες ένα off road όχημα θα σας εξυπηρετήσει καλύτερα.
Ταξίδι ως εδώ

Ελάτε να σχεδιάσουμε τις οικογενειακές διακοπές που ονειρεύεστε στην Αργολίδα, συνδυάζοντας σπάνιες ομορφιές της φύσης και εξαιρετικά μνημεία πολιτισμού με στιγμές οικογενειακής χαλάρωσης και δραστηριότητες ειδικά για παιδιά, σε αυτό το μοναδικό ταξιδιωτικό πακέτο, ειδικά σχεδιασμένο για οικογένειες, που θα σας συναρπάσει. Κλείστε το δικό σας ταξίδι εδώ και με τον κωδικό ADIO20 απολαύστε ένα επιπλέον δωρεάν γεύμα για όλους!

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ