ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020

Τι επισημάνθηκε στην σύσκεψη στην Π.Ε. Αργολίδας για την φετινή αντιπυρική προστασία

Τι επισημάνθηκε στην σύσκεψη στην Π.Ε. Αργολίδας για την αντιπυρική προστασία
Στην καλή συνεργασία που πρέπει να υπάρχει μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων για να αποτραπούν δυσάρεστα φαινόμενα κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γιάννης Μαλτέζος κατά την υπό την προεδρία του συνεδρίαση την Τετάρτη 24 Ιουνίου- του ΣΟΠΠ (Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας) της Π.Ε. Αργολίδας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι των δήμων της Αργολίδας, εκπρόσωποι της Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος, του Στρατού, του Λιμενικού Σώματος, του Δασαρχείου, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, της εταιρείας “Μορέας” και εθελοντικών ομάδων και διασωστών, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Κατά την διάρκεια της εν λόγω σύσκεψης έγινε εκτενής αναφορά στα μέτρα πρόληψης που έχουν ληφθεί από τον κάθε εμπλεκόμενο φορέα στον τομέα αρμοδιότητάς του και καθορίστηκαν όλες οι λεπτομέρειες για την πλήρη ετοιμότητα.

Επισημάνθηκε η ανάγκη συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων και συζητήθηκε η υποχρεωτική εφαρμογή του μέτρου απαγόρευσης κυκλοφορίας οχημάτων σε δάση και ευπαθείς περιοχές.

Τέλος, κρίθηκε αναγκαίο να γίνουν οι απαραίτητες περιπολίες με σκοπό τον εντοπισμό δύσβατων δρόμων που χρήζουν καθαρισμού και αποκατάστασης, ενώ παράλληλα τονίστηκε η ανάγκη ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών, αφού διαχρονικά αποδεικνύεται ότι ο ανθρώπινος παράγοντας έχει μεγάλη ευθύνη, τόσο στην εκδήλωσή των πυρκαγιών όσο και στην καταστολή τους.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ