ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για να ομορφύνει το Πόρτο Χέλι

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:02:00 π.μ. | |
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για να ομορφύνει το Πόρτο Χέλι
Στην Κοινότητα Πορτοχελίου το τελευταίο διάστημα γίνονται κάποιες αλλαγές - αισθητικές παρεμβάσεις. Κατά μήκος της κεντρικής παραλιακής οδού Πορτοχελίου από το σημείο του καταστήματος ''Απέραντο γαλάζιο'' μέχρι το υπάρχοντα πεζόδρομο της χερσαίας ζώνης λιμένα Πορτοχελίου, τοποθετήθηκαν 30 ξύλινες γλάστρες μήκους 1,10 m η καθεμία.

Ο λόγος που τοποθετήθηκαν οι γάστρες αυτές, δεν ήταν για να δοθεί επιπλέον χώρος στα καταστήματα εστίασης, αλλά για να οριοθετήσουμε αυτά τα σημεία, όπου το φθινόπωρο σύμφωνα με την υπ. αριθ. 89/13-06-2016 Τεχνική Έκθεση με τίτλο ''Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις Πορτοχελίου'', θα πραγματοποιηθεί μεταξύ άλλων, η προέκταση του υπάρχοντος πεζοδρομίου κατά 5 μέτρα.

Η Τεχνική Έκθεση για το παραπάνω έργο, την οποία σας παρουσιάζω, συντάχθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ερμιονίδας στις 13/06/2016. Και ενώ όλες οι αποφάσεις υπήρχαν όπως ορίζει ο νόμος και αφού διαπιστώθηκε ότι τηρήθηκε απαρέγκλιτα η διαδικασία που προβλέπεται από τις διατάξεις των άρθρων 79 και 284 του Ν.3463/2006, ο φάκελος του έργου παρέμεινε, στο συρτάρι κάποιου γραφείου του Τμήματος Τεχνικής Υποστήριξης στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου στην Πάτρα.

Όπως καταλαβαίνετε, από το 2016 δεν ενδιαφέρθηκε κανείς να πάρει έστω ένα τηλέφωνο, ώστε να ενημερωθεί για το αν πήρε έγκριση ή αν προέκυπταν τυχόν ελλείψεις του φακέλου που αφορούσε σε ένα έργο, το οποίο θα επέλυε οριστικά τα κυκλοφοριακά προβλήματα και την αναρχία ως προς την στάθμευση στο Πόρτο Χέλι. Και φυσικά, όπως θα δείτε και στο σχέδιο της κ. Καρανικόλα, αλλάζει και η εικόνα του, αφού η εφαρμογή του δίνει την αίσθηση ενός οργανωμένου τόπου. Το έργο αυτό έπρεπε να υλοποιηθεί 4 χρόνια πριν.

Πριν από περίπου πέντε μήνες, θέλοντας να βελτιωθεί η εικόνα του Πορτοχελίου, σε συνεργασία με την κα Καρανικόλα, Προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, ανακάλυψα όλα τα παραπάνω. Στην συνέχεια μαζί με τον Δήμαρχο κ. Γεωργόπουλο και τον Πρόεδρο της Κοινότητας Πορτοχελίου κ. Κόκκαλη, δραστηριοποιηθήκαμε, επικοινωνήσαμε με την υπεύθυνη του Τμήματος Τεχνικής Υποστήριξης στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου στην Πάτρα, ενημερωθήκαμε για τα κενά που είχε ο φάκελος και με άμεσες και συντονισμένες ενέργειες καταφέραμε να ολοκληρώσουμε τον φάκελο ώστε να προχωρήσει προς έγκριση και να τελεσφορήσει.

Και επειδή σαν δημότες Πορτοχελίου πρέπει να είστε ενήμεροι σας παραθέτω τα σχετικά σχέδια του έργου ''Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις στο Πόρτο Χέλι''. Το έργο αυτό θα πάρει σάρκα και οστά στην τελική του μορφή μέχρι το τέλος του έτους, αφού λόγω του covid-19 έμεινε πίσω και τώρα άρχισε η τουριστική σεζόν και όπως καταλαβαίνετε δεν μπορούμε να ανοίξουμε τέτοιες ''πληγές''. Κάποια σημεία όμως της Τεχνικής Έκθεσης θα εφαρμοστούν όπως για παράδειγμα η απαγόρευση του parking μπροστά στα καταστήματα με την τοποθέτηση ειδικής σήμανσης.

Επίσης πεζοδρομείται, σε συγκεκριμένες ώρες, ο δρόμος από το κατάστημα ''Απέραντο Γαλάζιο'' μέχρι τον υπάρχοντα πεζόδρομο. 

Θεωρώ αυτονόητο πως οι δημότες Ερμιονίδας, οι κάτοικοι, οι ιδιοκτήτες και οι υπάλληλοι των καταστημάτων της Κοινότητας Πορτοχελίου πρέπει να δώσουμε το καλό παράδειγμα στους επισκέπτες και να πειθαρχήσουμε πρώτοι στα μέτρα.

Εμείς θα συνεχίσουμε να τακτοποιούμε και να ομορφαίνουμε το Πορτοχέλι εώς ότου έρθει στην μορφή που του αξίζει και θα σας ενημερώνουμε για κάθε έργο που γίνεται, ώστε να έχετε έγκυρη πληροφόρηση με στοιχεία και όχι με λόγια του αέρα. 

Τέλος ευχαριστούμε τον Σύλλογο Φίλων Πορτοχελίου (Σ.ΦΙ.Π) , ο οποίος ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας για την δωρεά των γλαστρών και τους καταστηματάρχες που συνεργάστηκαν μαζί μας και συνέβαλλαν στον καλλωπισμό του χώρου της προέκτασης των 5 μέτρων.


 
Ergodive Loumisdivingteam
 




ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ