ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020

Δήμος Ναυπλιέων: "Δεν αφήνουμε απορρίμματα εκτός κάδων"

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:48:00 μ.μ. | | |
Καμπάνια "Δεν αφήνουμε απορρίμματα εκτός κάδων" από το Δήμο Ναυπλιέων
Νέα προσπάθεια ευαισθητοποίησης των πολιτών ξεκίνησε ο Δήμος Ναυπλιέων για τα ογκώδη απορρίμματα με σήμανση πάνω στους κάδους απορριμμάτων, όπου πληροφορεί τους πολίτες: "Δεν αφήνουμε απορρίμματα εκτός κάδων - Καλούμε στο 27522021761 για αποκομιδή από το σπίτι ΔΕΥ- ΠΑΡ: 08:00-13:00".

Επίσης ο Δήμος υπενθυμίζει τις υποχρεώσεις των υπευθύνων για τα εσωτερικά ογκώδη αστικά απορρίμματα

1. Τα απορρίμματα αυτά δεν εγκαταλείπονται οπουδήποτε αλλά παραλαμβάνονται από το Δήμο, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας (27520 21761) των υπευθύνων με την Υπηρεσία Καθαριότητας ή με βάση το πρόγραμμα αποκομιδής που έχει καταρτίσει η υπηρεσία καθαριότητας.
Στην περίπτωση αυτή οι υπεύθυνοι υποχρεούνται:

Να μη βγάζουν τα ογκώδη απορρίμματα στο πεζοδρόμιο (ενδεικτικά: άχρηστα μηχανήματα, έπιπλα, στρώματα, απόβλητα ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού (ΑΗΗΕ)), από πριν αλλά μόνο το πρωινό της ημέρας που τους ανακοινώθηκε ότι θα περάσει το ειδικό απορριμματοφόρο και να τα τοποθετούν σε σημείο που δεν εμποδίζεται η κυκλοφορία πεζών ή οχημάτων. Σε αντίθετη περίπτωση θεωρείται ότι καταλαμβάνουν δημοτικό χώρο και θα εφαρμόζεται η καταβολή σχετικού τέλους. Επιπλέον θα επιβάλλεται πρόστιμο 150€.

2. Ειδικότερα για τα καταστήματα, γραφεία κλπ οι υπεύθυνοι υποχρεούνται στα πάσης φύσεως απορρίμματα συσκευασίας που
τοποθετούν προς αποκομιδή (χαρτοκιβώτια, ξυλοκιβώτια κλπ) να έχουν προηγουμένως ελαχιστοποιήσει τον όγκο τους δια πιέσεως, περιδέσεως
κλπ. Στους μη συμμορφούμενους με τη διάταξη αυτή ο Δήμος επιβάλλει
για μεν τα καταστήματα πρόστιμο ύψους 200€ για τα δε γραφεία 50€.
3. Για τα προϊόντα κηπευτικών εργασιών:

Φύλλα, ξερά άνθη, υπόλοιπα καθαρισμού κήπων γκαζόν κλπ., συσκευάζονται σε ανθεκτικούς πλαστικούς σάκους όπως τα οικιακά απορρίμματα. Σε περίπτωση απορρίψεως επί κοινοχρήστου χώρου(πεζοδρομίου, οδού, άλσους κλπ.) συσκευασιών (χύμα) επιβάλλεται στον υπεύθυνο πρόστιμο 120€.

Υπόλοιπα κοπής δέντρων, θάμνων, κλαριά κλπ. συσκευάζονται σε ελαφρά δεμάτια, δεμένα με ανθεκτικό σχοινί ή σύρμα, για την εύκολη φόρτωσή τους και δεν βγαίνουν από πριν στο πεζοδρόμιο. Στους παραβάτες επιβάλλεται πρόστιμο 120€.

3. Υπόλοιπα χώματος και κοπροχώματος απομακρύνονται υποχρεωτικώς από τους υπευθύνους με δικά τους μέσα και στους χώρους του άρθρου 5 παρ. 3. Στους παραβάτες επιβάλλεται πρόστιμο 200€.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ