ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020

Εγγραφές παιδιών μέσω του νέου site των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Άργους Μυκηνών

Εγγραφές παιδιών μέσω του νέου site των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Άργους Μυκηνών
Στο νέο site των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Άργους Μυκηνών οι γονείς έχουν την δυνατότητα να πραγματοποιήσουν την εγγραφή του παιδιού τους για το σχολικό έτος 2020-2021.

Εξυπηρετούνται περίπου κάθε έτος συμπεριλαμβανομένου και του ΝΕΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΝΕΑΣ ΚΙΟΥ ο οποίος αυτή τη στιγμή λειτουργεί μέσω της Κ.Ε.Δ.Α.Μ. με το πρόγραμμα ΕΣΠΑ της δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» 250 μικροί δημότες και η προσχολική τους περίοδος είναι μια μοναδική εμπειρία περνώντας δημιουργικά σε μια φιλόξενη ατμόσφαιρα.

Με πολύ ενδιαφέρον και μεθοδευμένη συστηματική δουλειά κάθε παιδί απολαμβάνει όλη τη φροντίδα που απαιτεί η ηλικία και παράλληλα προετοιμάζεται για το επόμενο στάδιο αυτό της μαθητικής ζωής.

ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ

Τα τμήματα των Παιδικών και Βρεφονηπιακών της Δ/νσης, είναι χώροι αγωγής, διαπαιδαγώγησης και ασφαλούς διαμονής για παιδιά προσχολικής ηλικίας και ο σκοπός τους είναι:

-Να παρέχουν προσχολική αγωγή και διαπαιδαγώγηση σύμφωνα με τα πλέον σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα

-Να βοηθούν τα παιδιά να αναπτυχθούν σωματικά, νοητικά, συναισθηματικά και κοινωνικά
-Να παρέχουν ίσες ευκαιρίες σε όλα τα παιδιά και να εξαλείφουν κατά το δυνατό τις διαφορές που τυχόν προκύπτουν από το πολιτιστικό, οικονομικό και μορφωτικό επίπεδο των γονέων τους
-Να ευαισθητοποιούν τους γονείς πάνω σε θέματα σύγχρονης παιδαγωγικής και ψυχολογίας, προσφέροντάς τους πληροφόρηση και καθοδήγηση

-Να βοηθούν τα παιδιά προσχολικής ηλικίας στην ομαλή μετάβασή τους από το οικογενειακό στο σχολικό περιβάλλον αλλά και στο ευρύτερο κοινωνικό και εκπαιδευτικό πλαίσιο
-Να παρέχουν ημερήσια διατροφή και φροντίδα στα παιδιά που φιλοξενούν τηρώντας τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας
-Να διευκολύνουν τους εργαζόμενους και τους άνεργους γονείς
-Να εφαρμόζουν προγράμματα ή να συμμετέχουν σε χρηματοδοτούμενα προγράμματα και δράσεις.

Στην επίτευξη των ανωτέρω στόχων μας καταλυτικό ρόλο παίζει το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό που αποτελείται από παιδαγωγούς ΤΕ Βρεφονηπιοκόμους και ΔΕ Βοηθών βρεφονηπιοκόμων καθώς και η τήρηση των ενδεδειγμένων αναλογιών παιδιών-παιδαγωγών.

Οι Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί είναι αναπόσπαστο κομμάτι της προσχολικής αγωγής. Είναι η πρώτη επαφή του παιδιού με οργανωμένες διαδικασίες εκπαίδευσης και κοινωνικοποίησης.Τα πρώτα χρόνια από δυο έως έξι ετών, τα παιδιά για να μάθουν, χρειάζονται ένα φροντισμένο περιβάλλον γεμάτο δημιουργικές δραστηριότητες και ερεθίσματα, που κάθε μέρα θα τα κινητοποιούν για δράση και δημιουργία. Έχουν ανάγκη να βρίσκονται κοντά με παιδαγωγούς, που ενισχύουν την αυτοπεποίθησή τους, πιστεύουν στις δυνατότητές τους και αξιοποιούν τα ταλέντα τους

Η καθημερινή ζωή στον παιδικό σταθμό προσφέρει στα παιδιά πολλές και ποικίλες ευκαιρίες για μάθηση μέσα από την εμπειρία.

Μέσα σε χώρους κατάλληλα διαμορφωμένους στις ανάγκες των παιδιών, παρέχεται πλήθος ποιοτικών, παιδαγωγικών προγραμμάτων που στοχεύουν στην πολύπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας των παιδιών, στην ανάπτυξη νοητικού, κοινωνικού, συναισθηματικού και ψυχοκινητικού τομέα, καθώς και στην απόκτηση εμπειριών ώστε να μεγιστοποιηθούν οι κάθε μορφής ικανότητές τους, να ανακαλύψουν, να γνωρίσουν τον εαυτό τους και το κοινωνικό και φυσικό σύνολο που τα περιβάλλει, να αλληλοεπιδράσουν δημιουργικά μαζί του, πάντα με σεβασμό στις ιδιαιτερότητες αλλά και το ρυθμό ανάπτυξης του κάθε παιδιού.επηρεάσει τη μετέπειτα πορεία του στον χώρο της εκπαίδευσης.

Η παιδαγωγική μας φιλοσοφία στηρίζεται στις σύγχρονες παιδαγωγικές αρχές, που υπαγορεύονται από τις επιστήμες της αγωγής που είναι :

-H μάθηση να στοχεύει στην ολόπλευρη ανάπτυξη του παιδιού
-Tα παιδιά να μαθαίνουν μέσα από τη διερεύνηση, το παιχνίδι και τη συζήτηση
-H διαδικασία μάθησης να ξεκινά από τις ικανότητες των παιδιών
-Tο κάθε παιδί είναι μοναδικό με ατομικούς ρυθμούς και μηχανισμούς μάθησης και να αντιμετωπίζεται σαν μοναδική προσωπικότητα
-Η συγκεκριμένη περίοδος διαπαιδαγώγησης έχει αυτόνομη αξία και ταυτόχρονα θέτει τις βάσεις για τα μετέπειτα χρόνια.
-Oι σχέσεις μεταξύ ενηλίκων και παιδιών αποτελούν ορόσημο της ανάπτυξης των παιδιών.
-Η σχέση οικογένειας και σχολείου είναι ζωτικής σημασίας και οι γονείς θεωρούνται συνεργάτες του παιδικού σταθμού.

Οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου μας, πιστεύουμε ότι παρέχουν σύγχρονες και ποιοτικές υπηρεσίες με το δυνατότερο χαμηλό κόστος, ενώ σε πολλές περιπτώσεις δίνεται η δυνατότητα απαλλαγής των οικογενειών από την μηνιαία καταβολή οικονομικής εισφοράς σύμφωνα με κοινωνικά κριτήρια.

Στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς μας απασχολούνται εκτός των παιδαγωγών και υπάλληλοι των ειδικοτήτων μαγείρων και βοηθών μαγείρων με αντικείμενο την καθημερινή παρασκευή φαγητού για τα παιδιά.Εξασφαλίζεται η προστασία των παιδιών με εχέγγυα παροχής αρίστου φαγητού από πλευράς ποιότητας. Στα βρέφη και στα νήπια κάθε Σταθμού παρέχεται η απαραίτητη ποσοτικά τροφή (πρωινό, μεσημεριανό,απογευματινό κάθε ημέρα) Το διαιτολόγιό τους καθορίζεται σύμφωνα με τις σύγχρονες παιδιατρικές απόψεις για την υγιεινή διατροφή των παιδιών (Αριθμ. Υ1α/Γ.Π. OLK. 76785 (ΦΕΚ 3758/τ.Β’/25-10-2017) και Τροποποίηση των άρθρων 3 και 4 της Υ.1α/Γ.Π.οικ. 76785 (ΦΕΚ 3758/τ.Β’/25-10-2017) και καταρτίζεται σε συνεργασία με διατροφολόγο και παιδίατρο.

Η καθαριότητα εξασφαλίζεται από το ανάλογο προσωπικό που καλύπτει όλο το εύρος του χρόνου λειτουργίας των Σταθμών και είναι παρόν σε κάθε έκτακτη ανάγκη.

Τα παιδιά παρακολουθούνται από παιδίατρο, ο οποίος απασχολείται καθημερινά στους Σταθμούς μας. Η περιφρούρηση της υγείας του παιδιού αποτελεί υποχρέωση καθώς και του λοιπού προσωπικού του Σταθμού, το οποίο εφαρμόζει πιστά όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Η καθημερινή παρουσία της παιδιάτρου εξασφαλίζει αφ’ ενός μεν την ιατρική εξέταση των παιδιών σε τακτά χρονικά διαστήματα ώστε να προλαμβάνει, να προστατεύει από την εξάπλωση ιώσεων και αφετέρου την άμεση επέμβαση σε τυχόν επείγοντα περιστατικά.

Οι Σταθμοί μας υποστηρίζονται καθημερινά από ψυχολόγο που βοηθά τα παιδιά και τις οικογένειές τους με εξατομικευμένες παρεμβάσεις

.Επίσης παρέχουν μεσημεριανή ανάπαυση στα παιδιά και στο πρόγραμμά τους εντάσσεται η μουσική και η γυμναστική που παρέχεται από εξειδικευμένους δασκάλους.

Επισκεφθείτε τη νέα σελίδα των των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Άργους Μυκηνών για  να πραγματοποιήσετε την εγγραφή του παιδιού σας για το σχολικό έτος 2020-2021 πατώντας εδώ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ