Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2020

Μεγάλη προσοχή: Η Αργολίδα σε υψηλό κίνδυνο για πυρκαγιές την Παρασκευή 10/7

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:41:00 μ.μ. | |
Μεγάλη προσοχή: Η Αργολίδα σε υψηλό κίνδυνο για πυρκαγιές την Παρασκευή 9/7
Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.gscp.gr) για αύριο Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για την Περιφέρεια Αττικής, την Ν. Εύβοια και τα νησιά του Αιγαίου.
Μεγάλη προσοχή: Η Αργολίδα σε υψηλό κίνδυνο για πυρκαγιές την Παρασκευή 9/7
Επίσης προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) για την Αργολίδα, Κορινθία, Βόρεια και Ανατολική Πελοπόννησο, την Κρήτη, την Ρόδο

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Με βάση τα προβλεπόμενα, παρακαλούνται οι πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.α.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ