Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020

Τ. Χειβιδόπουλος: Αντινομάρχης έγινα το 2002 και όχι το 1999

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:36:00 π.μ. | | |
Τ. Χειβιδόπουλος: Αντινομάρχης έγινα το 2002 και όχι το 1999
Για μια ακόμα φορά ο Δημήτρης Καμπόσος ξεχνάει ότι είναι Δήμαρχος τα τελευταία 10 χρόνια. Πάλι για όλα φταίνε οι προηγούμενοι. Τώρα, για να δικαιολογήσει την ανύπαρκτη στάση του τα τελευταία 10 χρόνια για την επίλυση των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί από την εφαρμογή των ΖΟΕ, αλλά και την χθεσινή μεσημεριανή «έκτακτη συνεδρίαση» του Δημοτικού Συμβουλίου, θυμήθηκε ότι όταν βγήκε το Προεδρικό Διάταγμα για τις ΖΟΕ, με πρόταση του Υπουργείου Χωροταξίας, τότε ήμουν λέει Αντινομάρχης.

Να τον ενημερώσω - θυμίσω ότι το 1999 δεν ήμουν Αντινομάρχης, ήμουν απλός Νομαρχιακός Σύμβουλος. Αντινομάρχης έγινα το 2002.

Να τον ενημερώσω - θυμίσω επίσης, για την καλύτερη προετοιμασία του, ότι πρόσφατος Ειδικός Συνεργάτης του, το 1999 ήταν Αντιδήμαρχος του Δήμου Άργους, όταν ζητήθηκαν οι προτάσεις, βάσει των οποίων θεσπίσθηκαν οι ΖΟΕ, ας τον ρωτήσει λοιπόν για να ενημερωθεί καλά...

Να του θυμίσω ακόμη ότι πολλοί από τους συνεργάτες του ήταν υποστηρικτές και τακτικοί επισκέπτες του τότε Νομάρχη...

Να του θυμίσω επιπρόσθετα ότι σημερινοί του δημοτικοί σύμβουλοι και Αντιδήμαρχοι ήταν και τότε δημοτικοί σύμβουλοι και αντιδήμαρχοι σε Καποδιστριακούς Δήμους που εντάχθηκαν επίσης στις Ζ.Ο.Ε., ας τους ρωτήσει τι έκαναν.

Αλήθεια όμως, τι έκανε αυτός τα τελευταία 10 χρόνια για την εφαρμογή ενός ενιαίου Πολεοδομικού Σχεδιασμού στο Δήμο μας;

Μην ανησυχεί, πολύ σύντομα θα τα συζητήσουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο, αφού ο νόμος μας δίνει το δικαίωμα να φέρουμε με 13 υπογραφές το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Εκεί θα συζητήσουμε σοβαρά το πρόβλημα που δημιουργούν οι ΖΟΕ στην ανάπτυξη του Δήμου και πώς θα χρησιμοποιήσουμε τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια για να επιλύσουμε μέρος του προβλήματος.

Γιατί εμείς προτιμάμε, αντί για ψεύτικες ανεύθυνες κορώνες του τύπου, «...αποφασίσαμε την υποβολή πρότασης για τα ΤΠΣ τα οποία θα μας απαλλάξουν από τις ΖΟΕ....», να προτείνουμε ουσιαστικές λύσεις για το πρόβλημα, χρησιμοποιώντας όλα τα εργαλεία που έχουμε και κυρίως την δύναμη και την γνώση των πολιτών και των φορέων του Δήμου, που αυτός επιδεικτικά αγνοεί.

Υπομονή λοιπόν. Περιμένουμε τις απαντήσεις του και τις προτάσεις του στα θέματα που θα θέσουμε για τον Πολεοδομικό Σχεδιασμό στο Δημοτικό Συμβούλιο.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ