ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020

Παράταση έως 31 Οκτωβρίου για την προσαρμογή Ταμειακών Μηχανών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:51:00 π.μ. | |
Παράταση έως 31 Οκτωβρίου για την προσαρμογή Ταμειακών Μηχανών
Χθες ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων κ. Γ. Πιτσιλής έχοντας λάβει υπόψιν του και το υπ’ αρ. πρωτ. 12574/16-07-20 αίτημα της Ομοσπονδίας μας, αποφάσισε ότι παρατείνεται μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2020 η προθεσμία για την απόσυρση των ταμειακών μηχανών, που δεν μπορούν να συνδεθούν online με την ΑΑΔΕ, καθώς και η προθεσμία για την αναβάθμιση των τεχνικών προδιαγραφών των ΦΗΜ.

Στην απόφαση επίσης αναφέρεται ότι η παράταση της προθεσμίας κρίθηκε απαραίτητη, λόγω τόσο των συνθηκών της πανδημίας, όσο και για να δοθεί ικανός χρόνος για την ανάπτυξη των υπηρεσιών των παρόχων ηλεκτρονικής τιμολόγησης στη λιανική, ως εναλλακτική επιλογή για τις επιχειρήσεις με ταμειακές μηχανές, που πρέπει να αντικατασταθούν. Η ΑΑΔΕ με την απόφασή της αυτή έδειξε να αντιλαμβάνεται ότι με τα οικονομικά δεδομένα των επιχειρήσεων αυτή τη στιγμή, με τις ήδη συσσωρευμένες τραπεζικές, ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις, οι επιχειρήσεις δεν θα μπορούσαν να διαχειριστούν ένα ακόμα ζήτημα.

Οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι αυτή η απόφαση αποτελεί ηθική δικαίωση των προσπαθειών μας, καθώς είχαμε επισημάνει με επιστολή μας προς τον Διοικητή της ΑΑΔΕ, ότι ως δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο γινόμασταν καθημερινά αποδέκτης της απόγνωσης του εμπορικού κόσμου και ότι η αντικατάσταση και η αναβάθμιση των ταμειακών μηχανών αποτελούσε ένα ακόμα κόστος το οποίο αδυνατούσαν να καλύψουν.

Η Ομοσπονδία μας θα συνεχίσει να εργάζεται σκληρά, υπηρετώντας άοκνα το επιχειρηματικό συμφέρον των μελών της και θα συμβάλλει με τους αγώνες της στην όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση κρίσιμων ζητημάτων.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ