ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 18 Ιουλίου 2020

"Αγία Φανφάρα": Η μπάντα που ξεσήκωσε το Ναύπλιο (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:52:00 μ.μ. | |
"Αγία Φανφάρα": Η μπάντα που ξεσήκωσε το Ναύπλιο (βίντεο)
Οι μουσικοί της "Αγίας Φανφάρας" περιδιάβηκαν την πόλη του Ναυπλίου και έδωσαν πραγματικά ξεχωριστό χρώμα το καλοκαιρινό βράδυ της Παρασκευής 17 Ιουλίου στην πόλη.


Η Αγία Φανφάρα γεννήθηκε µέσα από τα ταξίδια και την αγάπη για τους ρυθµούς των Βαλκανίων. «Οι περισσότεροι από εµάς είµαστε πολλά χρόνια φίλοι και γείτονες. Συµµετείχαµε σε διαφορετικά µουσικά σχήµατα και τα χάλκινα αποτέλεσαν αφορµή για να βρεθούµε όλοι µαζί σε ένα εγχείρηµα. Κάποιοι δεν ήξεραν τα όργανα όταν δηµιουργήθηκε η µπάντα και ξεκίνησαν να µαθαίνουν από το µηδέν.

Ταξιδεύαµε από παλιά στη βόρεια Ελλάδα και στα Βαλκάνια για να ακούσουµε χάλκινα. Και αφού µας άρεσε να ακούµε αυτήν τη µουσική, αποφασίσαµε να δηµιουργήσουµε το δικό µας σχήµα. Υπήρχε µεγάλη δίψα στην πόλη γι’ αυτό τον ήχο. 

Η πρωτοβουλία µας βρήκε αµέσως ανταπόκριση στον κόσµο που είχε ανάγκη από το διονυσιακό στοιχείο. Παίζουµε σε δρόµους και πλατείες, φεστιβάλ και συναυλίες αλληλεγγύης. Είναι σχεδόν εθιστικό να βλέπεις τα συναισθήµατα που δηµιουργούνται σε ανθρώπους διαφορετικών φύλων, τάξεων και ηλικιών» αναφέρουν στο Documento τα µέλη της Αγίας Φανφάρας σε παλιότερη σδυνεντευξη τους

Η µπάντα κινείται πάνω στους ξεσηκωτικούς ρυθµούς των Βαλκανίων που γεννούν αληθινές στιγµές και βιώνονται µέσα στο παρόν. «Το ρεπερτόριό µας είναι συγκεκριµένο. Παραδοσιακά ελληνικά, ρυθµοί της βόρειας Ελλάδας, βαλκανικά τραγούδια, σέρβικα, ρουµάνικα και κοµµάτια που έχουν γίνει πολύ γνωστά από τον Γκόραν Μπρέγκοβιτς. 

Η βαλκανική µουσική χαρακτηρίζεται από τρέλα και µια ιδιαίτερη ελευθερία. Οι Tσιγγάνοι έχουν επηρεάσει πολύ τον ψυχισµό της. Υπάρχει η µείξη της ∆ύσης και της Ανατολής, η ένταση του χαλκού που σε κυκλώνει. Μας είναι γνώριµα αυτή η ρυθµολογία και το άκουσµα από τα Βαλκάνια. Μια ζωή την έχουµε, αυτή είναι η φιλοσοφία. Ενα µοτίβο που σε βάζει να ζήσεις στο τώρα».

Δείτε παρακάτω ένα μικρό απόσπασμα από το πέρασμα της μπάντας στα στενά του Ναυπλίου όπως το κατέγραψε η Έφη Δρακοπούλου και το ανέβασε στο facebook.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ