ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020

Δυναμική κινητοποίηση αγροτών και κτηνοτρόφων της Πελοποννήσου στον ΕΛΓΑ Τρίπολης (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:11:00 π.μ. | | | | |
Δυναμική κινητοποίηση αγροτών και κτηνοτρόφων της Πελοποννήσου στον ΕΛΓΑ Τρίπολης (βίντεο)
Δυναμική κινητοποίηση στον ΕΛΓΑ στην Τρίπολη, πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης 1 Ιούλη, οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι της Πελοποννήσου, στο πλαίσιο των σημερινών ανάλογων αγωνιστικών δράσεων που πραγματοποιήθηκαν έξω από καταστήματα του ΕΛΓΑ σε όλη τη χώρα, από Αγροτικούς Συλλόγους και Ομοσπονδίες, που συντονίζονται με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.



Η κινητοποίηση ξεκίνησε το πρωί με προσυγκέντρωση που έγινε στο σταθμό του ΟΣΕ στην Τρίπολη. Εκεί μίλησε ο Βασίλης Βρουλίτης, γραμματέας της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου, ενώ μετά ακολούθησε μαχητική πορεία με κατάληξη έξω από τα γραφεία του ΕΛΓΑ, όπου οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό των γραφείων της υπηρεσίας. «Αγρότη πολέμα δεν θα σου μείνει στρέμμα» και «Αγροτιά, εργατιά μια φωνή και μια γροθιά», ήταν μερικά από τα συνθήματα που κυριάρχησαν.

Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, στον οποίο επέδωσαν το ψήφισμα με τα αιτήματά τους, ενώ ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ υπεραμύνθηκε του υπάρχοντος κανονισμού. Οι αγρότες κατήγγειλαν τις σχετικές αναφορές του προέδρου, επισημαίνοντας ότι ο υπάρχων κανονισμός είναι αναχρονιστικός και αντιδραστικός. Διεμήνυσαν, παράλληλα, ότι θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους. Στην κινητοποίηση μίλησαν επίσης ο Σπύρος Νικολόπουλος, γραμματέας του Αγροτικού Συλλόγου Μεσσήνης και ο Κώστας Δουρούμης, πατατοπαραγωγός από την Μεσσήνη.

Σημειώνεται ότι τόσο στις ομιλίες όσο και σε όλη τη διάρκεια της κινητοποίησης οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι της Πελοποννήσου, καταδίκασαν το ν/σ της κυβέρνησης για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, απαιτώντας την άμεση απόσυρσή του.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ