ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 14 Ιουλίου 2020

Τι είπε ο Γ.Γ. του Υπουργείου Περιβάλλοντος από την Τρίπολη για το έργο ΣΔΙΤ των απορριμμάτων (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:59:00 μ.μ. | | |
Τι είπε ο Γ.Γ. του Υπουργείου Περιβάλλοντος από την Τρίπολη για το έργο ΣΔΙΤ των απορριμμάτων
Ο αρμόδιος Γενικός Γραμματέας για την διαχείριση των απορριμμάτων βρέθηκε στην Αρκαδική πρωτεύουσα την Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020, προκειμένου να παρουσιάσει στα μέλη της Περιφερειακής Ένωσης των Δήμων της Πελοποννήσου τον νέο Εθνικό Σχεδιασμό για τ' απορρίμματα.


Ο "εκσυγχρονισμός της περιβαλλοντικής νομοθεσίας", όπως περιγράφεται από το Υπουργείο, περιλαμβάνει μια σειρά από κανονισμούς και μέτρα που αναμένεται να θεσμοθετηθούν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και "καλύπτουν" έναν χρονικό ορίζοντα δεκαετίας.

Μεταξύ άλλων, θα καταστεί υποχρεωτικός για τους δήμους ο διαχωρισμός των οργανικών απορριμμάτων από τα υπόλοιπα, ενώ θα δοθούν κίνητρα για τη μείωση των απορριμμάτων, μέσω παράλληλης μείωσης του κόστους διαχείρισης.


Το έγγραφο της Κομισιον


Ο κ. Γραφακος αποδέχθηκε πως το συγκεκριμένο έγγραφο, που έχει προκαλέσει ανησυχία αναφορικά με την υλοποίηση και την χρηματοδότηση του ΣΔΙΤ για τ' απορρίμματα της Πελοποννήσου, έχει πολλά ορθά στοιχεία. Τόνισε δε πως το Υπουργείο Περιβάλλοντος επεξεργάζεται ήδη τη σχετική απάντηση.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Γραφακος δήλωσε " σίγουρος" πως το έργο θα προχωρήσει απρόσκοπτα, δηλώνοντας πως " μέσα στο έτος, θα έχουμε μπουλντόζες κι εδώ, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου".


"Επιφυλάξεις" από Δημάρχους


Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ και Δήμαρχος Άργους, κ. Κάμποσος, εμφανίστηκε "επικριτικός" απέναντι στο εργο- ακολουθώντας μια πάγια θέση του-, ωστόσο δήλωσε αισιόδοξος πως θα βρεθούν οι κατάλληλες " τομές" για να προασπίσει το συμφέρον των Πελοποννησίων και του περιβάλλοντος.

Σε γενικές γραμμές, υπήρξαν αυτοδιοικητικοί που επιμένουν σε μια "σκληρή" γραμμή απέναντι στο έργο, υποστηρίζοντας πως το έγγραφο της Κομισιον τους " δικαιώνει".

Ο νέος ΕΣΔΑ θα μπει σύντομα σε διαβούλευση, αφού πρώτα ενημερωθούν οι εμπλεκόμενοι φορείς.

Στην Αθήνα εκπρόσωποι του ΦΟ.Δ.Σ.Α. Πελοποννήσου

Στην Αθήνα θα βρεθούν αύριο εκπρόσωποι όλων των φορέων διαχείρισης στερεών αποβλήτων της χώρας. Έχουν προσκληθεί απ’ το αρμόδιο Υπουργείο, ώστε να ενημερωθούν για τον εθνικό σχεδιασμό που αφορά τα απόβλητα, αλλά και για το σχέδιο νόμου που έρχεται και στις αφορά ενσωματώσεις κοινοτικών οδηγιών, στο εθνικό δίκαιο.

Αυτό γνωστοποίησε, απ’ την Τρίπολη, ο Μανώλης Γραφάκος, γενικός γραμματέας συντονισμού διαχείρισης αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στο περιθώριο ομιλίας του σε εκδήλωση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων της Πελοποννήσου.

Στη σύσκεψη, θα παρευρεθεί και ο ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου, με τον πρόεδρό του, Σταύρο Αργειτάκο, πρώην δήμαρχο Σπάρτης.

Πηγή: arcadia938.gr | ert.gr | drt.gr

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ