ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020

Γ. Γκιόλας: Το νομοσχέδιο που απαγορεύει τις διαδηλώσεις δεν προκειται ποτέ να εφαρμοστεί (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:18:00 π.μ. | | |
Γ. Γκιόλας: Το νομοσχέδιο που απαγορεύει τις διαδηλώσεις δεν προκειται ποτέ να εφαρμοστεί (βίντεο)
Μιλώντας χτες στη Βουλή ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας τόνισε με έμφαση: Ο ελληνικός λαός στο σύνολό του αρνείται, αντικρούει, αντιστρατεύεται και θα καταργήσει στην πράξη το νομοσχέδιο αυτό, που βάλλει κατά των θεμελιωδών ελευθεριών του πολίτη και της δημοκρατίας.


Η ψήφισή του αναβιώνει τις διατάξεις του χουντικού Νομοθετικού Διατάγματος 794/1971, με μοναδικό στόχο να περιστείλει τη δυναμική των μαζικών κινημάτων εκφοβίζοντας το λαό με αστυνομοκρατία, καταστολή, διώξεις και απειλή ανυπολόγιστων αστικών αποζημιώσεων.

Ο μύχιος σκοπός της Ν.Δ. είναι η καθυπόταξη του ελεύθερου φρονήματος των πολιτών. Η διεκδίκηση κοινωνικών, εργασιακών και οικονομικών αιτημάτων δεν πρόκειται να ανασταλεί. Η απάντηση θα δοθεί από το μαζικό κίνημα και θα είναι νικηφόρα.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας:΅

Κυρίες και κύριοι βουλευτές,

Σήμερα συζητείται στη Βουλή ένα Ν/Σ στο οποίο όλοι είμαστε …. ομόφρονες, πλην ελαχίστων μικροεξαιρέσεων, σταγονιδίων θα έλεγα.

Έχουμε, λοιπόν, όλοι την ίδια άποψη γι’ αυτό. Όσοι το καταψηφίζουν, αλλά και όσοι το υπερψηφίζουν, γνωρίζουν ότι το νομοσχέδιο αυτό δεν πρόκειται ποτέ να εφαρμοσθεί!

Και χωρίς να θέλω να κάνω μαθήματα Συνταγματικού Δικαίου : oι νόμοι ψηφίζονται από το νομοθετικό σώμα, δηλ. τους Βουλευτές, οι οποίοι, όμως, αντλούν την εξουσία τους αυτή απ’ το λαό και την ασκούν επ’ ονόματι και ως αντιπρόσωποί του.

Ο ελληνικός λαός, επομένως, στη συντριπτική του πλειοψηφία, αρνείται, αντιστρατεύεται, αποκρούει και θα καταργήσει στην πράξη οποιαδήποτε απόπειρα εφαρμογής του.

Θα το αποκρούσει, διότι θίγει ευθέως και φαλκιδεύει το απαράβατο συλλογικό δικαίωμα του συνέρχεσθαι των Ελλήνων πολιτών. Ένα συνταγματικώς κατοχυρωμένο δικαίωμα, που ισχύει αδιακρίτως και ανεξαρτήτως του όγκου, του μεγέθους, του αριθμού των συμμετεχόντων σε μια συγκέντρωση, μια ειρηνική διαδήλωση, μια πορεία.

Θα το αμφισβητήσει και θα το αντιπαλέψει, διότι έχει την εδραία πεποίθηση ότι το μέλημα της Κυβέρνησης για την υπερψήφισή του αποβλέπει πρωτίστως στην καταστολή των λαϊκών αντιδράσεων που αναμένεται από το φθινόπωρο να δυναμώσουν και να διογκωθούν ενάντια στην ασκούμενη πολιτική της Κυβέρνησης που θα προκαλέσει τον οικονομικό όλεθρο στα πλατιά λαϊκά στρώματα των Ελλήνων πολιτών.

Θα το αποκρούσει «μετά βδελυγμίας» διότι η ψήφισή του αποσκοπεί στην αναβίωση των διατάξεων του χουντικής έμπνευσης Ν.Δ. 794/1971, σε μια πιο εκλαϊκευμένη έκδοση στην καθομιλούμενη γλώσσα του σήμερα. Με την ίδια γλώσσα που ο ελληνικός λαός απέτρεψε την εφαρμογή του, με τον ίδιο τρόπο, με μαζικούς ενωτικούς αγώνες, θα το καταστήσει γράμμα κενό περιεχομένου.

Γνωρίζετε κύριοι της κυβέρνησης ότι με το χουντικής κοπής Ν/Σ σας όχι απλά παραγνωρίζετε το δημοκρατικό δικαίωμα των δημοσίων συναθροίσεων, όχι δεν παίρνετε μέτρα για τον δημοκρατικό τρόπο καθιέρωσης και προστασίας του βασικού αυτού συνταγματικού δικαιώματος, τουναντίον θεσμοθετείτε μηχανευόμενοι τρόπους για να το περιορίσουν, να περιστείλουν τη δυναμική των μαζικών κινημάτων εκφοβίζοντας το λαό με αστυνομοκρατία, καταστολή, διώξεις και απειλή ανυπολόγιστων αστικών αποζημιώσεων.

Δεν είναι το νομοθέτημά σας αυτό που δίνει το απεριόριστο, αλλά και ανέλεγκτο δικαίωμα στην Αστυνομία να κρίνει για το είδος, τον τόπο, τον τρόπο εκδήλωσης των συγκεντρώσεων εξοπλίζοντάς την και με την απόλυτη κρίση για την ύπαρξη σοβαρού κινδύνου της δημόσιας ασφάλειας και υπέρμετρης διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής μιας ορισμένης επιτροπής ;

H προτεινόμενη θέσπισή σας δεν είναι αυτή που θέτει εκποδών τη σαφώς δικαιότερη και αντικειμενική δικαστική εξουσία, όταν οι όποιες απαγορευτικές διατάξεις έχουν ήδη επιβληθεί από τις διωκτικές αρχές και τα όργανα της Εισαγγελίας απλώς ενημερώνονται;

Mε ποιο δικαίωμα επιβάλλετε ουσιαστική απαγόρευση μιας αυθόρμητης και άμεσης λαϊκής αντίδρασης θέτοντας τους πρωσικής έμπνευσης κανόνες προειδοποιήσεων, προθεσμιών και καθορισμού «οργανωτών» υπευθύνων για μια ομάδα ή και ένα δυναμικό σύνολο ατόμων, υποομάδων, αλλά και συγκλινόντων ρευμάτων μεμονωμένων απλών πολιτών;

Nομίζετε ότι η κοινωνική ζωή, οι συγκεντρώσεις, οι διαδηλώσεις και οι πορείες είναι προσκοπικοί περίπατοι και λαμπαδηφορίες ;

Mια συνήθης και κοινότοπη πρόφαση των απαγορεύσεων που σχεδιάζετε στα χαρτιά , αλλά προετοιμάσατε και στην πράξη είναι η οδική ασφυξία και η ταλαιπωρία των οδηγών και των κινουμένων στις κεντρικές οδικές αρτηρίες της Αθήνας και των υπολοίπων πόλεων ανά την Ελλάδα.

Το δοκιμάσατε με επιτυχία στο παρελθόν και πρόσφατα. Καμία πρόνοια, κανένας σχεδιασμός εκτροπών της κυκλοφορίας και διοχέτευση μεθοδευμένα και με προεκπονηθέν σχέδιο παροχέτευσης των αυτοκινήτων από άλλους δρόμους.

Επιδιώξατε μεθοδικά να προκληθεί η δυσφορία του κόσμου με το γνωστό, πλέον, αφήγημα και μότο του ίδιου του Πρωθυπουργού για τους λίγους που κάνουν δύσκολη τη ζωή των πολλών.

Η απάντηση είναι υπάρχει τρόπος με πρόβλεψη, σχέδιο και λήψη μέτρων να μειωθούν στο ελάχιστο οι συνέπειες από παρόμοιες διακοπές της κυκλοφορίας. Έπεσε στην αντίληψή μου πρόσφατα ένα δημοσίευμα, όπου ένας δημοσιογράφος ανακρίνοντας ή προσπαθώντας να εκμαιεύσει από ένα ταξιτζή δυσφορία για το δήθεν κυκλοφοριακό κομφούζιο, του ζητούσε να καταφερθεί ντε και καλά κατά των διαδηλωτών και της πορείας τους.

Μετά από πιεστικές και φορτικές ερωτήσεις και προτροπές να αποκηρύξει και να καταγγείλει τους διαδηλωτές , ο ταξιτζής ατάραχος του απαντά : εμείς συμβουλευόμαστε για τις εναλλακτικές διαδρομές τις εφαρμογές και έτσι πάμε στη δουλειά μας. Και στο τέλος, δεν θέλω και δεν μου επιτρέπεται να στερήσω από τους συμπολίτες μου το δικαίωμα να συγκεντρωθούν να φωνάξουν και να διαμαρτυρηθούν.

Δεν θα ήθελα να καταπιαστώ με άλλες επιμέρους ρυθμίσεις του Ν/Σ, όμως αυτή η επιδιωκόμενη μορφών βίας, όπως η ριζοσπαστικοποίηση, με προκαλεί!

Τι σημαίνει, για εσάς, ριζοσπαστικοποίηση; Είναι κάτι ύποπτο, παράνομο , κάτι σαν μήτρα του εξτρεμισμού και αναρχίας ;

Αν είναι έτσι, νομίζω, κύριοι της Νέας Δημοκρατίας ότι απαρνείσθε τον γεννήτορα της παράταξης σας.

Η Εθνική Ριζοσπαστική Ένωσις, δηλαδή η γνωστή ΕΡΕ του Κωνσταντίνου Καραμανλή θα ριχθεί από εσάς τους ίδιους στην πυρά ως ύποπτη, αναρχική και τρομοκράτης ;

Θα κλείσω με τα εξής : Όλοι αυτοί οι στρατηγικοί σχεδιασμοί κατά της βίας, οι αυστηρές και απαγορευτικές προϋποθέσεις κατά των διαδηλώσεων στοχεύουν όχι τόσο στην προάσπιση της τάξης , την ασφάλεια και την κοινωνική ειρήνη.

Ο μύχιος σκοπός της Νέας Δημοκρατίας είναι η καθυπόταξη του ελεύθερου φρονήματος των πολιτών , η αποθάρρυνση και αποτροπή στην ανάμειξη και ενεργή συμμετοχή στην πολιτική ζωή, στην ακώλυτη άσκηση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων τους; προς διεκδίκηση κοινωνικών, εργασιακών και οικονομικών αιτημάτων. Μ’ άλλα λόγια, βάλλει κατά των θεμελιωδών ελευθεριών του πολίτη και της δημοκρατίας. Θα καταφέρει η Κυβέρνηση και οι πρόθυμοι συνοδοιπόροι της ; Όχι ! Και γι’ αυτό δεν θα περάσει!

Δείτε ολόκληρη την ομιλία του βουλευτή παρακάτω:
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ